Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Môže byť MacBook ako herný notebook?

Jan 27, 2021

Keď sa povie “herný notebook”, len málokto si predstaví MacBook. Herný notebook v našich predstavách je masívny, má podsvietenú klávesnicu a farebne odlíšené herné tlačidlá. Čo ale poviete na to, keď vám dokážeme, že MacBook môže vo viacerých ohľadoch týmto techno monštrám konkurovať? 

Herný MacBook? To je nonsens!

A veruže nie je. Nikto sa s vami nebude hádať, že MacBook nebol pôvodne navrhnutý ako biznis notebook. Bol. A stále je na túto funkciu využívaný najčastejšie. Je ľahký, rýchly a má množstvo dizajnových aj praktických funkcií, ktoré z neho robia perfektného pracovného parťáka. Pekný dizajn sa ale s hernou funkčnosťou nevylučuje. Na MacBooku si zahráte väčšinu vašich obľúbených hier rovnako ako na hernom notebooku. 

Síce MacBook nebol primárne určený na hranie hier, no zdá sa, akoby vývojári pri niektorých modeloch tajne dúfali, že to tak bude. Niektoré modely sú na hranie hier vhodnejšie. Najlepším kandidátom je 16-palcový MacBook Pro (2019) s i7 či i9 procesorom

Mašina od Apple: 16-palcový MacBook Pro (2019)

16-palcový MacBook Pro je ideálnym kandidátom na herný notebook od Apple hneď z niekoľkých dôvodov. Má 512GB SSD úložisko, štyri Thunderbolt porty, najväčšiu obrazovku zo všetkých MacBookov a výkonný grafický procesor, ktorý môžete rozšíriť až na Pro verziu s 8GB pre ešte lepší zážitok. Jedinou nevýhodou zostáva frekvencia dobíjania. Pri aktívnom hraní vám vydrží len pár hodín.

Omar Tursic/Shutterstock.com

Najlepšia cena: MacBook Air (2020)

Rovnako ako 16-palcový MacBook Pro, aj MacBook Air z roku 2020 má potenciál stať sa herným notebookom budúcnosti. Je ultraľahký a po nabití vydrží o hodinu dlhšie ako MacBook Pro. Kde pánbožko pridal, tam musel aj ubrať. MacBook Air má pomalší procesor a menej výkonnú grafickú kartu. 

TIP: MacBook Air odporúčame tzv. “dovolenkovým” hráčom. Hry s nižšími grafickými požiadavkami zvláda s prehľadom. 

MacBook Air (2020) kúpite približne za 900 eur. Vo svojej kategórii je to najlacnejšia herná možnosť. 

Titulná foto: ms_pics_and_more/Shutterstock.com

Kategórie