Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Kedy kupovať nový iPhone?

Feb 10, 2021

Niekto si potrpí na nový iPhone každý rok, iný sa svojho iPhonu odmieta vzdať, aj keď už má svoje najlepšie roky dávno za sebou. Prečo a kedy meniť starý iPhone za nový sa dozviete v tomto článku. 

Nemôžete updatovať iOS na novšiu verziu

Jedným z najčastejších problémov, pre ktoré sa používatelia iPhonov rozhodnú svoje zariadenia vymeniť, je zastaralý operačný systém

Apple robí, čo môže (a musíme uznať, že to robí naozaj dobre), aby boli iPhony schopné utiahnuť operačný systém aj o niekoľko generácií mladší. 

Apple zabezpečuje päťročnú garanciu plnej podpory iOS. S obmedzeniami to však môžete potiahnuť ešte ďalej. Tak napríklad najnovší operačný systém iOS 14 môžete používať aj na iPhone 6S a 6S plus, ktoré vyšli v septembri 2015. 

Kedy meniť?

Znamená to, že meniť iPhone mi stačí raz za šesť rokov? Prakticky áno. Pokiaľ si nepotrpíte na väčší displej, výkonnejšiu kameru a iné nové technológie, ktoré sa v starších zariadeniach, pochopiteľne, nenachádzajú, nemusíte zvažovať kúpu nového iPhonu

Pokiaľ vlastníte zariadenie, ktoré nedokáže využívať najnovší systém, mali by ste si kúpiť nové. Prichádzate tak nielen o zaujímavé funkcie, ale aj zlepšenie bezpečnosti, ktorá je kľúčová.

Máte popraskaný displej

Popraskaný displej je niečo, na čom sa všetci používatelia iPhonov zhodnú, že to nenávidia. Myslite na to, že pokiaľ sa rozhodnete displej vášho iPhonu neopraviť, lebo to nestojí za tie peniaze, znamená to tiež, že váš iPhone už nestojí za používanie

TIP: Dôvodom na výmenu môže byť aj fakt, že už batéria nevydrží toľko čo nová a nechcete investovať do novej. Ale napríklad aj to, že chcete mať najnovšiu generáciu Bluetooth 5.0, aby ste sa mohli bez problémov pripájať k iným zariadeniam.

Nekvalitná kamera

Technológie sa každým rokom zdokonaľujú. Kamery na iPhonoch sú stále výkonnejšie a výkonnejšie. Určite je to dôvod na frustráciu. Hlavne vtedy, keď si porovnáte fotky, ktoré robíte vaším starým iPhonom, a fotky (a videá v 4K kvalite) , ktoré seká najnovší model. Kvôli kamere nemusíte meniť zariadenie každý rok, ale raz za štyri roky je to ideálne, pokiaľ vám na kvalitných fotkách záleží. 

Ilustračná foto: hurricanehank/Shutterstock.com

Kategórie