Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Detaily na zariadeniach Apple, o ktorých ste možno ani nevedeli

Apr 14, 2021

Apple sa rado pochváli detailmi, ktoré u konkurencie chýbajú. O týchto ste možno netušili ani vy. Dôvod je prostý. Sú dosť nenápadné. Expert vie, kde ich má hľadať, no bežný užívateľ? Ten ani netuší, že existujú. 

Čiary po bokoch iPhone

Možno ste si viackrát kládli otázku, na čo slúžia čiary po stranách vášho iPhone. Ich úloha je nedocenená. Má byť prečo. Je totiž dosť zbytočná. V novších zariadeniach sa s ňou už nestretneme. 

Čiary po bokoch iPhone reprezentujú telefónnu anténu, zabudovanú vo vašom iPhone. Ukazujú vám, kde začína a kde končí. Možno existuje nejaký spôsob, ako to využiť, no my o ňom nevieme. Jediné, čo z čiary môžete vyťažiť, je pocit zadosťučinenia, keď sa s touto novou informáciou blysnete pred priateľmi.

Voda v zariadení - detail

Dal si váš iPhone menší kúpeľ a vy teraz neviete, čo s tým? Za servis sa vám platiť nechce, veď komu by sa chcelo. Ryži neveríte. Čo teraz? Našťastie poznáme riešenie. Vody sa zbavíte bez toho, aby ste sa zapotili. Stačí vám k tomu aplikácia Shortcuts, ktorú si okamžite stiahnete z AppStore. 

Shortcuts

V aplikácii si potom vyhľadáte možnosť Water Eject a stlačíte Add shortcut. Aby ste mohli túto stiahnutú skratku použiť, musíte navštíviť nastavenia vášho iPhone, nájsť Shortcuts a povoliť neoverené skratky. Teraz môžete Water Eject slobodne využívať vždy, keď sa reproduktory vášho iPhonu naplnia vodou. Water Eject ju vypudí von.

Vetranie

Vďaka prítomnosti ventilátora na spodnej strane MacBooku dokážete spoľahlivo odlíšiť výkonnejšie zariadenie od slabšieho. Tie silnejšie totiž nasávajú vzduch hneď z troch smerov a majú teda vetranie aj zo spodnej strany. Iba taký detail. 

Možno ste si všimli, že iPhony ani iPady nemajú chladiaci systém. Prebytočné teplo odvádza len hliníkovo-kovová konštrukcia, no to v mnohých prípadoch nestačí a zariadenia sa prehrievajú. V iPhone 13 by sme sa konečne mali dočkať zmeny…

Kategórie