Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Čo priniesol Apple Spring Event 2021?

Apr 21, 2021

Jar je v plnom prúde. Máme tu apríl. Všetko kvitne a opäť sa prebúdza naplno k životu. Za nami je Veľká noc, ale my sme v očakávaní z toho, čo si pre nás pripravila firma Apple.

Začíname

Pozeráme sa na krásne logo, ktoré je každým eventom niečím zaujímavé. Tentokrát sa nesie v znamení farieb, z čoho je nám jasné, že tento event bude plný produktov v rôznych farbách. 

Hneď prvý záber ukazuje nádhernú hlavnú budovu. V Cupertine je krásne teplo.

Klasicky nás víta CEO Tim Cook. Rozpráva o novinkách z minulého roka a pridáva aj novú zaujímavosť týkajúcu sa Apple Card – vašu kartu môže používať celá rodina. Samozrejme, pod vaším dohľadom.

Vitaj, starý kamarát

Prvá nezvyčajná vec, ktorá nás prekvapuje, je oznámenie, že Apple iPhonu vráti naspäť farbu purple. Týka sa to hlavne modelov 12 mini a 12

My si osobne myslíme, že fialová farba pri iPhone vyzerá úžasne. O tom sme sa mohli presvedčiť už pri iPhone 11.

Jedným slovom - NÁDHERA.

Nájdi ma

Nikto by nepovedal, že Apple sa vydá týmto smerom. No každá firma sa musí posúvať vpred a pri Apple to platí niekoľko násobne. Keď odchádza človek z domu, ako prvé vždy hľadá kľúče. S týmto malým zázrakom si to veľmi uľahčíme. Apple to pomenovalo AirTag.

Zima. Teplo. Teplejšie. Horúco

AirTag vysiela bezpečný signál bluetooth, ktorý môžu rozpoznať okolité zariadenia.

Dokonca vaše zariadenie vám ukáže presný smer a vzdialenosť, koľko metrov ste od kľúčov.

Myšlienka tohto zariadenia nás prekvapila v dizajne aj v cene. Jeden AirTag si kúpite za 35 €. Ak zoberiete rovno 4 ks balenie, vyjde vás na 119 €. Čo podľa nás nie je tak astronomická suma. Určite objednávame.

Dokáže viac, než si myslíš 

Po troch rokoch prišla nová generácia Apple TV. Mnoho ľudí si povie: „Načo mi to je?” Ale my sme si našli miesto v srdiečku pre tohto drobca. Ako prvý nám uderl do očí  nový dizajn ovládača, ktorý prináša množstvo zaujímavostí. 

Tentokrát Apple viac zapracovalo na kvalite a zážitku pri sledovaní filmov, aby splnilo požiadavky aj toho najnáročnejšieho milovníka filmov. Aj my v našej ITya rodine máme jedného. Tešíme sa spolu s ním.

Nový štíhly stolový krásavec

Konšpiračné teórie, ktoré lietali vzduchom už niekoľko rokov, sa v niektorých smeroch potvrdili. Apple uvádza úplne nový iMac v nádherných 7 farbách a od základu prestavaným telom. 

V prvom rade začneme dizajnom, ktorý vidieť na prvý pohľad. Nová veľkosť 24” neponúka rozlíšenie 4K (ako 21,5” iMac) ani 5K (ako 27” iMac), ale Apple zvolilo označenie 4.5K.

Výkon a zoštíhlovanie

Ďalší veľký krok v prípade iMacu je chip M1, ktorý už poznáme z MacBooku Pro, MacBooku Air a Macu mini. Vďaka tomuto redizajnu vnútorností Apple docielilo, že iMac „schudol” na hrúbku 11,5 mm

Ďalšou veľkou zaujímavosťou je výkon, ktorý asi netreba opisovať. Už len to, že nový iMac obsahuje M1 chip, jeho výkon vyzdvihuje do astronomických výšin.

Veľkou novinkou je aj nový napájací kábel, ktorý zároveň slúži aj ako Ethernet. Čo vám povieme, jednoducho Apple.

Vylepšený iPad Pro

Štvrtý a zároveň posledný produkt, ktorý nám spoločnosť Apple predstavila, je 5. generácia iPadu Pro. Tentokrát s vylepšeným Liquid Retina XDR Displejom, chipom M1 a neuveriteľnou pamäťou 2 TB, ktorú dopĺňa 16GB Ram.

Pre nás bolo  veľkým prekvapením odhalenie novej farby klávesnice Magic Keyboard a to v bielej farbe.

Apple napreduje ako asi žiadny iný technologický gigant a my, veľkí fanúšikovia, veríme, že to tak ešte veľa rokov zostane. 

Kategórie