Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Bližší pohľad na Apple AirTag

May 11, 2021

Apple AirTag je, dá sa povedať, špiónske zariadenie. S týmto malým praktickým pukom ľahko lokalizujete vec, na ktorej je pripnutý. Či už sú to kľúče od auta, ovládačka od televízora alebo smartfón. 

Novinka?

Na začiatok treba podotknúť, že tentoraz to nebolo Apple, kto bol trendsetter, ale inšpirovalo sa prácou konkurencie. Ako zvyčajne, doviedlo ju k dokonalosti. Síce s menším oneskorením, ale predsa. 

Precision finding

Funkcia Precision finding je vo svojej podstate iba vylepšený Bluetooth. Apple ho vyvinulo špeciálne za týmto účelom. Jeho signál siaha doslova z jedného konca zemegule na druhý. Je zabezpečený, takže sa nemôže stať, že sa niekto, kto vo vašom okolí používa funkciu Nájsť (s ktorou si musíte Apple AirTag spárovať), dozvie lokalitu vášho zariadenia. 

Proces vyhľadávania zakončený lokalizátorom na mape funkcie Nájsť je šetrný k batérii, ktorá z tohto dôvodu vydrží až dva roky. 

Bezpečnosť

AirTag okrem vyhľadávania zapatrošených vecí slúži aj ako bezpečnostný prvok. Pri akejkoľvek manipulácii s predmetom, na ktorom je pripnutý, sa ohlási vibráciami. Čo sa týka bezpečnosti samotného zariadenia, je kvalitne zabezpečené. Nemusíte sa báť, že by sa niekto nabúral do vášho Apple AirTag a špehoval vás. 

TIP: Pri kúpe štyroch kusov získate zvýhodnenú cenu, len 119 eur. Za jeden Apple AirTag zaplatíte 35 eur. 

Dizajn

Zatiaľčo z jednej strany vykúka nahryznuté jabĺčko, druhá je plne k dispozícii vašej kreativite. Môžete si na ňu dať vygravírovať obľúbeného smajlíka. Dizajn ako celok je veľmi minimalistický, ako sme pri Apple zvyknutí, a štýlový. Vďaka rozličným doplnkom si Apple AirTag bez problémov pripnete na akýkoľvek predmet.

Stratený Apple AirTag

Keď daný predmet náhodou stratíte, okamžite prepnite AirTag vo vašom iPhone do módu „stratený“. Akonáhle sa v blízkosti strateného predmetu objaví majiteľ iPhonu, Apple AirTag vám pošle polohu, ktorá sa zobrazí v Nájsť. Podľa tejto polohy stratený predmet ľahko nájdete. 

Ak by sa náhodou stalo, že ho pred vami objaví niekto iný, zobrazí sa mu na obrazovke správa, ktorú ste si sami pripravili a napísali. Podľa toho bude vedieť, koho kontaktovať, aby sa predmet vrátil právoplatnému majiteľovi. 

Kategórie