Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

História Earpods a Airpods

May 19, 2021

V súčasnosti si už len v krajnej núdzi spomenieme na kedysi bombastické Earpods. Nahradili ich totiž modernejšie bezdrôtové Airpods. Ako Earpods začínali, kedy vznikli a kedy podľahli svojmu štýlovejšiemu bratrancovi? Poznáme odpovede na všetky tieto otázky. 

Vznik Earpods

Earpods boli predstavené 12. septembra 2012. Prvýkrát boli späté s iPhonom 5. Oproti mladšej verzii na nich bolo vidieť menej kovu a chýbali im aj silikónové štuple. Okrem pevného plastového tela a diaľkového ovládania, umiestneného na kábli, obsahovali aj mikrofón. Vďaka tomu sa stalo telefonovanie so slúchadlami príjemným. Dodnes sú Earpods kompatibilné so všetkými Apple zariadeniami, ktoré majú klasický vstup, zvaný aj „jack“ alebo lightning konektor. 

VEDELI STE, ŽE: Steve Jobs spočiatku s legendárnou siluetovou reklamou, zobrazujúcou siluetu ženy s bielym iPodom (ktorý bol novinka a hlavným predmetom reklamy) a Earpods nebol spokojný? Na reklame totiž viac než iPod vynikali Earpods. V konečnom dôsledku sa táto reklama stala hitom, pretože nepredávala produkt, ale zážitok. 

Nástup Airpods

7.9.2016 predstavilo Apple horúcu novinku - bezdrôtové slúchadlá. Nazvali ich Airpods a spolu s iPhonom 7 prenikli na trh 13. decembra 2016. Oproti Earbuds boli na vyššej technologickej úrovni. Obsahovali viacero senzorov, ktoré zaznamenávali, kedy je hudba prehrávaná. V prípade, že sa nachádzali mimo ucha, automaticky hudbu zastavili. Airpods boli a stále sú kompatibilné s takmer všetkými Apple zariadeniami, počnúc SmartWatch až po iPod. 

Airpods Pro

Rok 2019 priniesol do počúvania hudby zmenu. Apple predstavilo zdokonalenú verziu svojich populárnych Airpods. Používajú rovnaký čip ako iPody druhej generácie, nový spôsob nabíjania Qi a aktívne potláčanie šumu. Navyše sú vodeodolné. 

Návrat silikónových štuplov

Čo je hlavné, na scénu sa opäť vrátili silikónové štuple, ktoré mnohým milovníkom hudby chýbali, pretože bez nich boli Airpods aj Earpods v uchu nepríjemne tvrdé a netesnili, kvôli čomu trpel hlavne hudobný zážitok. 

Kategórie