Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Nahrávanie plochy na Macu

May 26, 2021

Už ste niekedy nahrávali vašu obrazovku? Najvyšší čas to skúsiť. Nahrávanie plochy vám umožňuje efektívne a bez zdĺhavého vysvetľovania komunikovať s kolegami v práci, priateľmi či YouTube fanúšikmi. Zdieľajte svoje postrehy v kvalitnom videu, ktoré spustíte raz-dva. 

Panel s nástrojmi, snímka obrazovky

Na to, aby ste mohli začať nahrávať video, musíte získať prístup k ovládacím prvkom. Spravíte to jednoducho. Stlačte zároveň klávesy Shift, Command a 5. V spodnej časti obrazovky sa vám zjaví malá lišta s viacerými možnosťami. Poďme si rozobrať, ktorá je ktorá.

nhttps://www.youtube.com/watch?v=7G31NKLN7Zsn

Nahrávanie celej obrazovky

Toto je zrejme dôvod, prečo ste klikli na tento článok. Poďme na to. V pravej časti možností vyhľadajte piktogram, ktorý tak trochu pripomína kuchynskú rúru. Dôležité je, aby mal v pravej dolnej časti tmavý krúžok. Keď naň kliknete, váš kurzor sa okamžite zmení na piktogram fotoaparátu. Stačí, aby ste ním klikli na ktorúkoľvek časť obrazovky, a spustíte nahrávanie. Rovnaký výsledok docielite aj vtedy, keď kliknite na možnosť Record na lište. 

VEDELI STE, ŽE: Pokiaľ máte MacBook s Touch Barom počas nahrávania videa máte aktuálny prehľad o veľkosti súboru?

Zastavenie nahrávania

Nahrávanie zastavíte stlačením možnosti Stop, zobrazenej štvorčekom v krúžku. Aj tu si môžete pomôcť klávesou skratkou Command, Control a Esc

Nahrávanie časti obrazovky

Táto funkcia sa zíde vtedy, keď chcete nahrávať iba špecifickú časť obrazovky. Aby ste mohli vybrať priestor, ktorý chcete nahrávať, musíte na lište nájsť obdĺžnik z prerušovaných čiar s tmavým krúžkom v pravom dolnom rohu. S najväčšou pravdepodobnosťou ho nájdete vedľa piktogramu pre nahrávanie celej obrazovky. 

TIP: Ešte predtým, než kliknete na možnosť Nahrať, si môžete nastaviť časovač. Nahrávanie sa spustí až po časovom limite, ktorý vám vyhovuje. Zatiaľ sa môžete pripraviť, odkašľať si či nastaviť prezentáciu. 

Výber, ktorý ste urobili, môžete ľubovoľne presúvať. Nahrávanie aj zastavenie nahrávania urobíte rovnako, ako v prípade nahrávania celej obrazovky. 

Kategórie