Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Prečo si kúpiť Powerbanku?

Jun 9, 2021

Na túto otázku by sme mohli odpovedať otázkou: Prečo nie? Moderné technologické zariadenia spotrebujú toľko energie, že je zhola nemožné ich neustále dobíjať cez elektrickú sieť. Riešením na tento problém je powerbanka, s ktorou akoby sa v uplynulých rokoch roztrhlo vrece. 

Prečo teda powerbanka?

Powerbanka je technické zariadenie o rozmeroch menšieho smartfónu. Po pripojení do siete do seba dokáže nasať maximum energie, ktorú potom predá smartfónu, inteligentným hodinkám, tabletu alebo notebooku. 

Tento „energeťák” si vďaka malým rozmerom poľahky strčíte do vrecka alebo batohu. Smartfón, ktorému došla šťava, si tak môžete dobiť hoci aj uprostred lesa alebo na rybárskom člne uprostred jazera. Nie ste viazaný na prístup k elektrine

TIP: Na bežné používanie stačia powerbanky so strednými hodnotami, pohybujúce sa na úrovni 10000mAh. 

Starostlivosť o powerbanku

Prevádzka powerbanky nekladie na majiteľa takmer žiadne nároky, je však pár vecí, ktoré je lepšie dodržať alebo sa im naopak vyhnúť. 

Powerbanka by nemala byť dlhodobo v prostredí, kde teploty prekračujú 25°C. Pri skladovaní by mala byť nabitá aspoň na 50 %. Powerbanku teda priebežne kontrolujte, a hoci ju aktívne nepoužívate, nabíjajte ju. 

S výnimkou solárnych powerbaniek sa vyvarujte toho, aby vaša powerbanka zostala ležať na priamom slnku.

Pozor na káble

Dôležité sú aj káble. Používajte výhradne originálne káble, inak sa môže stať, že dôjde k skratu alebo prepätiu, čo powerbanku poškodí. Ušetrením pár eur na kábloch by ste tak prišli o niekoľko desiatok eur. 

Kategórie