Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Zahrajte si svoje PlayStation hry, nech ste kdekoľvek

Jul 7, 2021

Odchádzate na dovolenku a musíte sa rozlúčiť so svojou PlayStation? Nezúfajte. Existuje spôsob, ako si vaše obľúbené hry môžete zobrať kdekoľvek so sebou. 

Remote play 

Remote play je odpoveď, ako si viete užiť vaše hry mimo svoj domov. Jeho história sa začala ešte v októbri 2006 a bola sústredená na prepojenie PlayStation 3 a PSP. Neskôr sa pridala aj PS Vita. Avšak najväčšia zmena nastala v októbri 2017. Odvtedy je možné streamovať playstation hry na PC, MacOS alebo zariadeniach s Androidom či iOS.

Podporované zariadenia

Android zariadenia

Ak chcete hrať vaše PlayStation hry na telefóne alebo tablete, musia mať OS Android 7 a vyšší. Celý systém ovládate pomocou ovládacích prvkov na displeji. Od verzie 10 a viac viete k vášmu zariadeniu pripojiť aj bezdrôtový ovládač DUALSHOCK 4. DualSense momentálne nie je podporovaný.

iOS zariadenia

Pri iPhone alebo iPade potrebujete minimálne verziu iOS 12.1 a vyššiu. Ovládacie prvky sa opäť nachádzajú na displeji. Od verzie iOS 13 viete pripojiť ovládač DUALSHOCK 4 aj DualSense cez Bluetooth.

PC a MacOS

PC musí mať verziu Windows 10 a ovládače viete pripojiť pomocou USB kábla. Pri zariadeniach s MacOS Catalina a vyššie viete DUALSHOCK 4 pripojiť pomocou kábla či technológie Bluetooth. Pri verzii MacOS 11.3 a vyššie viete pripojiť ovládač DualSense. 

TIP: Pozor, na mobilných dátach streamovanie hry nespustíte.

Čo na to potrebujete?

  • systém Playstation 4, 4 PRO, 5 a 5 digitálnu edíciu
  • zariadenie, ktoré je kompatibilné a je pripojené k sieti.
  • appku PS Remote Play, ktorú stiahnete z digitálnych obchodov vašich zariadení
  • ovládač DUALSHOCK 4 alebo ovládač DualSense
  • stabilné internetové pripojenie s minimálnou prenosovou rýchlosťou 5 Mb/s, odporúčaná je rýchlosť aspoň 12 Mb/s. 
  • kompatibilnú hru PlayStation.

Zhrnutie na záver

Teraz už viete, že vaše hry si viete zobrať kdekoľvek. Nastavenie aplikácie je veľmi jednoduché. Riaďte sa inštrukciami, ktoré vám aplikácia dáva a konzola musí ostať v StandBy režime. 

Kategórie