Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ktoré smart watch? Apple? Samsung? Huawei?

Jul 28, 2021

V 2014 novinka, dnes bežná vec. Reč je o smart watch, ktoré si za posledných 7 rokov vydobyli svoje miesto. Ponuka je pestrá, tak ktoré si vybrať?

Aké modely sú k dispozícii?

Všetci traja výrobcovia ponúkajú niekoľko rôznych modelov a bolo veľmi ťažké vybrať, ktoré porovnáme. Rozhodli sme sa preto vybrať najlepšie kúsky, ktoré aktuálne ponúkajú. 

Vybrali sme:

  • Apple Watch Series 6 - 44 mm
  • Samsung Galaxy Watch 3 - 45 mm
  • Huawei Watch 3 PRO

Apple Watch Series 6 - 44 mm

Ide o hodinky, ktoré v sebe kombinujú pre Apple typickú eleganciu spojenú s high-endovými vychytávkami. Oproti predošlým modelom sa pýši najväčším always on retina displejom, ktorý je o 30 % väčší ako u trojok. Vnútorná pamäť je zo všetkých modelov najväčšia, 32GB. Frekvenciu CPU a veľkosť ramky neudáva. Pri Apple to ale nevadí, WatchOS na nich šlape bez problémov.

Nevýhodou týchto hodiniek je cena, ktorá je z tejto trojice najvyššia. Plus, viete ich spárovať iba s Apple zariadením. Ak máte zariadenie s OS Android, na hodinky môžete zabudnúť

VEDELI STE, ŽE … základy prvých smart hodiniek začali už v 80. rokoch minulého storočia?

Samsung Galaxy Watch 3 - 55 mm

Sú to najväčšie smart watch z tejto trojice, avšak paradoxne s najmenšou uhlopriečkou displeja, ktorá je 1,4”. Od prvej verzie sa nezmenil len výkon, ale aj dizajn. Z hranatého vzhľadu sa prešlo ku klasickému tvaru náramkových hodiniek. Vnútornú pamäť majú len 8 GB, CPU ma takt 1,15 Ghz a sekunduje mu 1 GB RAMka. 

Z týchto smart watch má najnižšiu cenu. Okrem ceny hovorí za aj množstvo funkcií na sledovanie vášho zdravia a športového vyžitia. Viete ich spárovať s akýmkoľvek zariadením, do ktorého stiahnete appku Galaxy Wearable. Ako jediné majú okolo displeja pohyblivú lunetu, ktorá tvorí základnú ochranu displeja. Navyše ju viete využiť pre jednoduchšie ovládanie hodiniek.

Huawei Watch 3 PRO

Najnovší prírastok do rodiny smart watch. Huawei si v tomto prípade dalo za úlohu konkurovať Apple Watch. Čo sa týka prevedenia, je možné hovoriť o konkurencii. V rámci vybavenia funkcií vieme hovoriť o štandarde. Čo má navyše je to, že hodinky dokážu merať vašu telesnú teplotu. Bežné veci ako napríklad reakcia na správu tu ale chýba. 

Výkonovo sú na tom hodinky obstojne. Oproti Galaxy Watch má 2 GB RAM a 16 GB úložného priestoru. Je otázne či ho ale využijete, lebo kvôli reštrikciam si napríklad Spotify nenainštalujete. Ovládanie majú jednoduché pomocou korunky, ktorou si na bežných hodinkách nastavujete čas. 

Kategórie