Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Aké novinky nás čakajú v iOS 15?

Oct 6, 2021

Na WWDC 2021 nám Apple predstavil nový iOS 15. Aké novinky a zlepšenia so sebou prináša? Dnes sa na to pozrieme.

FaceTime

Obľúbená aplikácia na videohovory funguje od roku 2010, kedy sa prvýkrát predstavila spolu s ikonickým iPhone 4. Je zadarmo pre každého používateľa zariadení s iOS či MacOS. Tohto roku nám Apple predstavil veľké vylepšenia tejto aplikácie

Aplikácia dostala nový dizajn a rozloženie. Taktiež pribudla podpora Spatial audia, o ktorom sme vám už priniesli článok. Zvuk prenášaných hovorov je priestorový, čo vo výsledku prinesie realistickejší zážitok z rozhovoru. Pribudla aj funkcia potlačenia nežiaducich ruchov, a to pomocou strojového učenia. Navyše, FaceTime prvýktát spustíte aj na Android a Windows zariadeniach.

Focus

Opomínaná funkcia dostala v iOS 15 veľké vylepšenie, pričom mnohí ju považujú aj za najlepšie vylepšenie, ktoré iOS 15 ponúka. Po novom si viete vybrať z niekoľkých režimov:

  • Práca
  • Spánok
  • Nerušiť
  • Osobné
  • Vlastné

Zvolením režimu budete dostávať iba také upozornenia a notifikácie, ktoré sa týkajú priamo vášho výberu.

TIP: Siri na spracovanie vašich pokynov po novom nebude potrebovať pripojenie na internet. Všetky požiadavky sa spracovávajú priamo v zariadení.

Mapy

Apple priniesol novinky aj vo svojej aplikácií Mapy. V iOS 15 sa sústredil na čo najintuitívnejšiu navigáciu pomocou 3D zobrazeniu terénu (u nás nedostupné). Pribudol aj nočný režim či viac detailov o cestách, napríklad prehľad o semaforoch, prechodoch pre chodcov, diaľničných úsekoch a jednotlivých cestných pruhoch.

Kategórie