Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

October Event 2021

Oct 19, 2021

Október. Čas chladného počasia, opadávajúcich listov, rannej zimy a skorej tmy. Toto všetko nám prináša každý rok jeseň. Niekto ju miluje, iný neznáša. Povedzme si ale pravdu. Jeseň nie je zlá, aspoň nie táto. Prečo? Dôvod je jednoduchý. Náš obľúbený kalifornský gigant s nahryznutým jabĺčkom má štvrtý a posledný Event v tomto roku. Čo nám October Event priniesol?

Otvárací ceremoniál je jedným slovom dokonalý. Hneď na prvom videu vidíme muža, ako pracuje s Macom. Tak, ako stále, aj teraz nás CEO Tim Cook uvítal a pripomenul nám, čo nám priniesol predchádzajúci event. Ideme sa ale venovať Apple music.

Samozrejme, prichádza upgrade v podobe Voice Plan, kde vám podľa toho, čo počúvate, iPhone vytvorí zoznam pesničiek na spanie, párty, meditáciu, prácu a iné aktivity. Prichádza s tým trošku ale aj sklamanie, že za tento benefit si musíme priplatiť, ale nám odľahlo, že na Slovensku to ešte nebude dostupné.

Prechádzame ku produktom.

Homepod mini

Prvý produkt, ktorý dostávame je Homepod Mini v nových farbách, ktorými je tmavo-modrá, červená a žltá. Proste nádhera.

Airpods

Pokračujeme s novinkou, ktorou je tretia generácia Airpods, ktorá podľa nás vyzerá ako airpods pro, ale bez štupľov. Dostávame informáciu, že sú kvalitnejšie pre spatial autio a dolby atmos

Ideme na prvý hlavný bod programu.

M1 Pro a M1 Max

Nový chip, ktorý je až o 70 % percent výkonnejší a väčší, nám naznačuje príchod nového Macbooku. Vyšší výkon prispôsobený pre nové stroje. Nevieme sa dočkať. 

Za ním nasleduje ešte väčšie prekvapenie, ktorým je M1 Max.

Vážené dámy a vážený páni, je to tu. Dočkali sme sa. Dohady a „úniky” sa v dosť veľkom percente potvrdili. 
Apple nám predstavuje Macbook Pro 14” a 16”.

Macbook Pro

Teraz len v skratke, pretože týmto dvom zvieratám v stroji bude osobitne venovaný článok.

Prvou novinkou je odstránenie touchbaru. Proste je fuč. Bude nám za ním smutno.

Apple zväčšilo aj displej na 14,2 a 16,2, čím pridali aj notch výrez a opticky zmenšili rámček na 3,2mm.

Po vzhľadovej stránke bije hneď do očí MagSafe 3. Ach, vitaj starý kamarát, chýbal si nám aj so slotom na pamäťovú kartu. Čo nás ale prekvapilo, bolo to, že zmizol jeden Thunderbolt port a objavil sa tam HDMI. Apple zrejme pochopilo hnev zákazníkov na kupovanie redukcíí, preto HDMI port vrátili naspäť.

Osobne si myslíme, že Macbook sa opäť vystrelil medzi najvýkonnejšie notebooky a nechceme nejako odsudzovať iné značky, ale Intel chip bol dnešným dňom úplne rozdrvený novou generáciou M1.

Tim Cook nám na záver ako stále poprial pekný deň s vetou STAY SAFE.

Za skvelé priblíženie eventu ďakujeme nášmu kolegovi Ivanovi Luptákovi.

Kategórie