Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

V čom je iPhone 13 Pro Max najlepší na svete?

Oct 27, 2021

Už niekoľko dní sa vo svete mobilných telefónov nepíše o ničom inom ako o novom iPhone 13 Pro Max. Dnes sa pozrieme na to, prečo je tomu tak.

Displej s technológiou ProMotion

Okrem zvýšenia jasu displeja, ktorý vzrástol z 800 nitov na 1200 nitov, prichádza Apple s displejmi ProMotion. Na predošlom modeli používal Apple svoj Retina displej, ktorý fungoval so 60 Hz obnovovacou frekvenciou. Teraz sa to zmenilo. 

Nový iPhone 13 Pro Max využíva Retina displej s adaptívnou obnovovacou frekvenciou. Displej pracuje s frekvenciami od 10 Hz až po 120 Hz. Pri zobrazovaní statických obrazoch sa displej automaticky prepne do režimu 10 Hz, čím šetrí vašu batériu. Na druhej strane, ak budete potrebovať perfektný grafický výkon, displej využije naplno svojich 120 Hz. 

Fotoaparát

V tohtoročnom iPhone 13 Pro Max sa nachádza sústava troch kamier, ktoré za celú históriu iPhonov prešli najväčším upgradom. Zlepšila sa najmä svetelnosť a veľkosť senzorov, z čoho vznikajú omnoho lepšie fotky aj pri zlých svetelných podmienkach. Širokouhlý objektív s automatickým ostrením dokáže snímať objekty zo vzdialenosti 2 cm. Teleobjektív sa pýši 3-násobným optickým zoomom.

VEDELI STE, ŽE … iPhone 13 Pro Max pri fotení nočných fotiek využíva LIDAR pre dokonalé zaostrenie?

Excelentná výdrž batérie

Apple sa podarilo v najnovšom iPhone zvýšiť aj výdrž batérie. Oproti predošlej generácií si polepšil až o 2,5 hodiny. Za týmto zlepšením nestojí len najväčšia batéria, akú kedy Apple použilo, ale aj vysoko úsporný čipset A15 Bionic, softvérová optimalizácia či displej s funkciou ProMotion.

Najvýkonnejší čipset A15 Bionic

Apple sa pýši, že v jeho najnovšom iPhone sa nachádza najvýkonnejší čipset na trhu. A15 Bionic tvorí 6 jadier, pričom 2 jadrá sú určené pre najvyšší výkon a zvyšné 4 sú úsporné. Grafický procesor má 5 jadier a Neural Engine pre AI má 16 jadier. Okrem toho je vyšperkovaný aj odvod tepla, čím sa telefón pri záťaži málokedy zohreje.

Kategórie