Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Microsoft Office 2021: Čím nás prekvapí?

Nov 3, 2021

05.10.2021 uzrel svetlo sveta najnovší Microsoft Office 2021. Pozrime sa na to, čo prináša a aké sú jeho požiadavky.

Pre koho je určený Microsoft Office 2021?

Od 2011 nám Microsoft okrem klasického kancelárskeho balíka Microsoft Office ponúka aj cloudovú službu Office 365 (od roku 2020 „Microsoft 365”). Pri Microsoft Office máte doživotnú licenciu, na rozdiel od Microsoft 365, kde za používanie tohto balíka platíte licenčné poplatky, ktoré môžu byť na mesačnej alebo ročnej báze. Ak nechcete preto každý mesiac platiť, Microsoft Office je pre vás ako stvorený.

Aký variant si vybrať?

Najnovší Microsoft Office 2021 prichádza na trh s tromi variantmi, z ktorých si vie vybrať každý. Od každého variantu sa odvíja aj cena za licenciu. Najlacnejšia licencia je „Home and Student”, ktorá obsahuje základné aplikácie MS Word, Excel a Powerpoint. Táto licencia je určená na nekomerčné využitie.

Druhý variant je „Home and Business”, ktorý viete využiť aj pre komerčné využitie. Okrem trojice základných aplikácií tu pribudol aj MS Outlook. Poslednou na zozname je verzia „Professional”, ktorá zahrňuje najbohatšiu nádielku aplikácií a to:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • Outlook
  • OneNote
  • Access
  • Publisher

TIP: Existuje aj bezplatná verzia Microsoft Office. Všetko, čo na to potrebujete, je navštíviť web Microsoftu a vytvoriť si bezplatné MS konto.

Čo nového prináša? 

Microsoft Office 2021 bude podporovať spoluautorstvo dokumentov, kedy budú môcť viacerí upravovať jeden dokument súčasne. Stačí, ak si tento dokument uložíte na One Drive. K dispozícii budete mať základnú kapacitu úložného priestoru, a to 5 GB. Okrem toho pribudli aj iné inovácie. Skype nahradí MS Teams. Pribudne tmavý režim. Okrem iného tiež pribudne nahrávanie prezentácií priamo v programe MS PowerPoint či zaostrenie riadku pre lepšiu čitateľnosť dokumentu.

Microsoft Office 2021 a jeho požiadavky

Systémové požiadavky Windows OS MacOS
Procesor Frek. min 1,1 Ghz 2 - jadrový Intel alebo Apple Silicone
Pamäť 4 GB pamäte RAM 4 GB pamäte RAM
HDD 4 GB voľného miesta na disku 10 GB voľného miesta na disku
Obrazovka Rozlíšenie obrazovky 1280 x 768 Rozlíšenie obrazovky 1280 x 800
Operačný systém Windows 10, 11 3 najnovšie verzie OS

Kategórie