Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Windows: Zálohujte dáta, aby ste ich mali v bezpečí

Nov 16, 2021

Ransomware útok nepredstavuje pre vaše dáta jedinú hrozbu. K ich strate môže dôjsť aj v priebehu reinštalácie operačného systému Windows. Poistite si svoje spomienky a zážitky pravidelným zálohovaním.

Windows 7, 8 a 10

Používatelia týchto operačných systémov sú nad komplikácie so stratou dát do istej miery povznesení. Operačné systémy Windows 7, 8 a 10 poskytujú totiž možnosť obnovy obrazu systému. Vytvoria kompletnú zálohu, takže sa pri ďalšej reinštalácii nemusíte báť, že by ste o svoje drahocenné fotky, videá a súbory prišli.

Ako zálohovať Windows, keď sa mi funkcia obnovy obrazu systému nepozdáva?

Na zálohu systému Windows môžete okrem spomínanej funkcie obnovy obrazu použiť aj niektorý zo zálohovacích programov. K najobľúbenejším patria Acronis True Image a Norton Ghost

TIP: Celý proces výroby bitovej kópie môže trvať aj niekoľko desiatok minút. Nezľaknite sa, keď nebude hotová ihneď. Externý disk za žiadnych okolností neodpájajte, kým nie je výroba kópie ukončená.

Platený zálohovací softvér

Najspoľahlivejším zálohovacím diskom je Acronis True Image. Dáta komprimuje a ukladá na bezpečné úložisko. Keby sa váš Windows disk náhodou pokazil, s pomocou bootovacieho USB ho v priebehu niekoľkých minút znovu obnovíte.

Priebeh zálohovania

Ak chcete zálohovať, pripojte k počítaču prázdny externý disk s postačujúcou kapacitou. Prejdite v ovládacom paneli na vašom zariadení do sekcie „zálohovanie a obnovenie”. Dajte vytvoriť bitovú kópiu systému. Ako prenosové zariadenie zvoľte pripojený disk. Po skončení zálohovania dajte vytvoriť disk na opravu systému. Potom už len v ponuke vyhľadajte novovytvorenú bitovú kópiu. 

Kategórie