Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Apple AirPlay a HomeKit

Nov 24, 2021

S technológiou Apple AirPlay je streamovanie videí a zrkadlenie obrazoviek jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Technologický gigant posúva termín konektivita na úplne nový level. Dôkazom toho je aj aplikácia HomeKit, s ktorou ovládate všetku domácu elektroniku jedným palcom.

Čo dokáže Apple AirPlay?

Vďaka technológii Apple AirPlay môžete zdieľať videá, fotografie alebo celú obrazovku svojho zariadenia do inteligentného televízora. Kľúčové je, aby bol televízor vybavený funkciou AirPlay 2. 

Úskalia Apple AirPlay

Na to, aby ste Apple AirPlay mohli používať, musí daná aplikácia na prehrávanie videí túto funkciu podporovať. V prípade, že streamovanie obsahu neumožňuje, nezostáva vám nič iné, než si nainštalovať inú aplikáciu. 

TIP: Ideálnou voľbou je Apple TV, pretože tam neriskujete žiadne komplikácie.

HomeKit

Aplikáciu HomeKit môžete používať na svojom iPhone, iPade, Macu, Apple Watch či Apple TV. HomeKit zbiera informácie o elektronických zariadeniach vo vašej domácnosti a prostredníctvom protokolu HAP manažuje ich činnosť. 

HomeKit začína pomaly konkurovať inteligentným domom od Googlu a Amazonu. V roku 2019 podporoval 450 zariadení. Na porovnanie, Google má kompatibilných 10 000 zariadení a Amazon dokonca až 85 000. Zrejme ešte chvíľu potrvá, kým sa HomeKit vyšvihne na ich úroveň. Nie je však dôvod sa domnievať, že k tomu jedného dňa nedôjde.

Užitočný pomocník

HomeKit vie, do akej kategórie elektronické zariadenie spadá. Vďaka unikátnemu kódu dokáže kategóriu jednoducho rozoznať a so zariadením komunikovať. Celú sieť domácej elektroniky tak máte doslova pod palcom. Ak si chcete veci ešte viac uľahčiť, môžete so zariadeniami komunikovať prostredníctvom príkazu, ktorý zadáte verbálne priamo Siri.

Kategórie