Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Aké novinky očakávame od Apple v 2022?

Jan 12, 2022

Rok 2022 sa pomaličky rozbieha a Apple sľubuje nálož nových produktov. Kedy sa ich dočkáme, nie je zatiaľ jasné, ale jedno vieme určite. Hlavným ťahúňom tohto roka bude redizajn obľúbeného Macbooku Air. 

Dlho očakávaný redizajn

Macbook Air patrí dlhodobo k jedným z najpopulárnejších Apple produktov. Na rozdiel od iPhonu, ktorý svoj imidž mení takmer každý rok, Macbook Air zostáva bez výraznejších zmien už niekoľko rokov. Zásadná zmena by sa mala odohrať práve v tomto roku. Analytici predpovedajú, že pôjde o najzávažnejší redizajn Macbooku Air od roku 2010. 

Apple chystá zmeny

Nový Macbook Air bude po dizajnovej stránke nadväzovať na nový iMac. V ponuke nájdeme rôzne farebné variácie, vrátane obľúbenej space grey. Zmenu prinesie biely rámček okolo obrazovky. Okrem dizajnu nový Macbook Air zrejme získa aj výkonnejší čip. 

VEDELI STE, ŽE … Apple predstaví nový Macbook Air na trh pravdepodobne v júni tohto roka?

Nový cenovo najdostupnejší iPhone

V roku 2022 sa možno dočkáme aj nového iPhonu SE tretej generácie s čipom A15 Bionic. Ako je zvykom, aj teraz pôjde o cenovo najdostupnejší variant iPhonu. Čo sa týka dizajnu, Apple zatiaľ mlčí. Je možné, že sa ponesie v duchu iPhonu XR s Touch ID v bočnom tlačidle alebo iPhonu mini, ktorého sa v ďalšej generácii Apple smartfónov nedočkáme. 

Ďalšie novinky

Všetko nasvedčuje tomu, že Apple v roku 2022 uvedie na trh okrem iPhonu 14 aj nový iPad Pro, 27” iMac a Mac mini. Rozhodne sa máme na čo tešiť. Prvé novinky by sa mali objaviť skôr ako minulý rok, teda v prvej polovici roka 2022. 

Kategórie