Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Poznáte týchto 5 trikov s iPhonom?

Mar 16, 2022

Aj dlhoročných používateľov iPhonov dokážu tieto telefóny prekvapiť. Dnes sa pozrieme na 5 šikovných trikov, ktoré iPhone ponúka.

1. Premeňte svoj telefón na čarodejný prútik

Každý z nás aspoň raz život videl film o najznámejšom čarodejníkovi na svete. Reč je o Harrym Potterovi a skrytej túžbe obliecť si čarodejnícky habit aspoň na jeden deň.

Vďaka tomuto triku si toto želanie viete aspoň čiastočne splniť. Zapnite si svoju Siri a začnite kúzliť. Vyslovte „Lumos” pre zapnutie baterky a „Nox” pre jej vypnutie. Ďalšie kúzlo vám pomôže nájsť a spustiť vami hľadanú appku. Povedzte „Accio” + meno appky.

2. Ovládanie klepnutím po zadnej strane iPhonu

Táto funkcia je dostupná od verzie iOS 14. Primárne je určená hendikepovaným ľuďom, aby im uľahčila ovládanie telefónu. Otvorte si „Nastavenia”, prejdite na „Prístupnosť”, kliknite na „Dotyk” a úplne dole si zapnite zadné klepnutie. Na výber máte 2 alebo 3 klepnutia. Ku každému viete priradiť funkciu. Zapnúť fotoaparát? Prečo nie. 

TIP: Ste bez nabíjačky? Získajte pár hodín navyše tým, že prepnete váš iPhone do Low Power módu.

3. Ovládanie 1 rukou – ľahko a jednoducho

Ešte pred pár rokmi vládol na poli mobilných telefónov trend mať čo najmenšie zariadenie. S nástupom smartfónov sa tento trend otočil. Displeje dnešných smartfónov sú naozaj veľké, čo sa odráža aj na ich ovládaní. Apple však do svojich modelov zakomponoval funkciu, ktorá vám pomôže ovládať telefón jednou rukou. 

Položte palec na spodný pásik a potiahnite dole. Obrazovka sa vám zmenší o polovicu.

4. Jednoduchšie prepínanie medzi appkami

Položte prst na spodnú hranu svojho iPhonu a potiahnite do strany. Takto si viete prepínať medzi aplikáciami, ktoré ste mali otvorené. Tento šikovný trik funguje aj v prehliadači Safari.

5. Meranie

Už niekoľko rokov sú iPhony vybavené funkciou merania. Aplikáciu „Meradlo” nájdete v priečinku „Utility”. Rozmery sú síce orientačné, ale keď nemáte pri sebe meter, poslúži aj to.

Kategórie