Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Najpredávanejšie android smartfóny roku 2021

Mar 23, 2022

Ktoré android smartfóny boli najväčším trhákom roku 2021? Dnes si zosumarizujeme to najlepšie, čo nám minulý rok ponúkol.

Samsung Galaxy A52s

Tento model má byť najlepší zástupca strednej triedy android smartfónov, ktorú ponúka Samsung. I napriek svojej kategórii strednej triedy ponúka displej a multimediálny zážitok prémiových rád. Telefón je vybavený 6,5” palcovým Super AMOLED displejom s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. V prípade, ak chcete šetriť batériu, obnovovaciu frekvenciu viete znížiť na 60 Hz.

Telefón disponuje 4 fotosenzormi, s ktorými urobíte dychberúce fotografie za každých svetelných podmienok. Hlavný fotosnímač ma rozlíšenie 64 MP, širokouhlý snímač s rozlíšením 12 MP a záberom 123°, makro snímač 5 MP a hĺbkový snímač 5 MP.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Tento čínsky výrobca je u nás veľmi dobre známy. Ponúka veľa muziky za slušné peniaze a tak je to aj s týmto modelom. Jeho cena sa momentálne točí okolo hranice 300 eur. Čo za ňu dostanete? Výkonný telefón, ktorého poháňa procesor Qualcomm Snapgragon 732g, ktoremu sekunduje 6 GB pamäť RAM.

Okrem výkonu sa môžete tešiť na 6,67” veľký 120 Hz AMOLED displej. Aj tento android smartfón disponuje 4 foto snímačmi, vďaka ktorým má veľmi špecifický dizajn. Pri tomto modeli Xiaomi stavilo na 108 MP snímač. 

Samsung Galaxy A12

Ak vám záleží na značke a máte obmedzený rozpočet, tento android smartfón je určený pre vás. Okrem ceny, dlhej výdrže batérie a celkom schopnej aplikácie fotoaparátu tento telefón nič prevratné neponúka. Výkon je značne podhodnotený. 

TIP: Ak chcete kúpiť výkonný android smartfón za slušný peniaz, skúste sa poobzerať po repasovaných zariadeniach. 

Samsung Galaxy S20FE

Aj tento android smartfón vznikol, aby priniesol špičkový výkon vlajkových lodí za prijateľnú cenu. Došlo tu ale k malej zmene v dizajne displeju. S20FE ponúka rovný displej, čo má za následok hrubšie hrany, avšak lepenie ochranného skla je jednoduchšie. Zmenou prešiel aj snímač odtlačkov prstov, a to z ultrasonického na optický.

Kategórie