Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Android aplikácie na Windows 11

Mar 30, 2022

Najviac očakávanou funkciou nového Windowsu 11 je možnosť spúšťať android aplikácie. Všetko, čo o tom potrebujete vedieť, nájdete tu.

Oplatí sa tešiť?

Jedným slovom: „Áno”. Aplikácie v našich smartfónoch využívame dennodenne. Či už ide o komunikáciu, sociálne siete, videá, alebo hry, nevieme si bez nich predstaviť naše životy. Samozrejme, v Microsoft Store viete nájsť ich Windows verzie, avšak v mnohých prípadoch sú plné bugov. Takto máte istotu, že vaša appka či hra bude plne funkčná.

Čo na to potrebujete? 

V prvom rade musíte mať nainštalovaný najnovší Windows 11, do ktorého stiahnete update 21H2 s označením KB5010414. Okrem tohto musí vaše PC spĺňať aj tieto hardvérové nároky. Prvým z nich je pamäť RAM, ktorá musí byť aspoň 8 GB. Pre lepšiu predstavu, na rozbehnutie Windowsu 11 potrebujete iba 4GB RAM. 

Taktiež musíte mať oficiálne podporované procesory INTEL CORE i3 8. generácie, AMD RYZEN 300 a Qualcomm Snapdragon 8C a vyššie. Posledným krokom bude zapnutie podpory virtualizácie, ktorú nájdete v nastaveniach.

Vedeli ste, že … android aplikácie viete nainštalovať aj do Windowsu 10? Je to ale zložitejší proces.

Ako ich stiahnete?

Na to, aby ste si dokázali stiahnuť vaše obľúbené aplikácie, musíte si vytvoriť Amazon účet. Amazon Store je integrovaný v Microsoft store. Potom vám už nič nebráni v tom, aby ste mohli začať „browsovať” a inštalovať. Aktuálne je k dispozícii okolo 1000 android aplikácií. Toto číslo by sa ale malo časom ďalej rozrastať.

Alternatívy?

Pri troche námahy nainštalujete akýkoľvek súbor s príponou apk aj z neoficiálnych zdrojov. Okrem Amazon storu viete využiť aj obchody tretích strán, akým je napríklad Aurora store, známa najmä používateľom zariadení značky Huawei.

Kategórie