Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Nákup spotrebnej elektroniky sa v budúcnosti pravdepodobne zmení

Apr 6, 2022

Vo svete nie je nič nemenné. Mení sa svet a menia sa aj naše zvyky. Platí to aj pre nákup spotrebnej elektroniky? Máme pre vás odpovede.

Presun do online sveta

Digitalizácia sa za posledné dva roky pandémie koronavírusu značne zrýchlila. Mnoho z nás vymenilo kanceláriu za vlastnú obývačku. Deti vymenili školské lavice za detskú izbu. Bežné činnosti sa tak presunuli do online priestoru. Platí to aj pre nákup spotrebnej elektroniky.

Výhody tohto nákupu sú zjavné. Neopustíme pohodlie domova, nehľadáme parkovacie miesto v preplnenom obchodnom dome, žiadne rady. Okrem toho elektroniku v niektorých prípadoch viete kúpiť lacnejšie, plus máte 14 dní na vyskúšanie a vrátenie tovaru. V kamenných obchodoch to nie je zo zákona povinné.

Prenájom spotrebnej elektroniky

Naša predstava o nákupe spotrebnej elektroniky je zhruba takáto. Kúpim si drahý telefón a používam ho, kým sa nepokazí alebo kým nepríde novší model. Tak či onak, zariadenie vlastníme a keď si kúpime nové, naskytuje sa otázka, čo so starým zariadením. Pri troche šťastia sa vám ho podarí predať, ale čo ak nie? Zbytočná haraburda u vás doma

Odpoveď je prenájom spotrebnej elektroniky, kde používané zariadenie v skutočnosti nevlastníte. Tento trend začína byť čím ďalej, tým viac obľúbenejší. Tento prenájom aktuálne ponúka jeden z najväčších online predajcov spotrebnej elektroniky na Slovensku Alza. Výhodou je, že za nepatrný mesačný poplatok máte prémiové zariadenie, ktoré bez problémov vymeníte, keď vás omrzí.

VEDELI STE, ŽE … v roku 2020 bol nárast e-commerce až 29 % oproti roku 2019? Najväčšie zastúpenie mal predaj spotrebnej elektroniky.

Zdieľanie spotrebnej elektroniky

Zdieľané bicykle, zdieľané kolobežky a autá. Pribudne aj zdieľaná elektronika

Cirkulárna ekonomika – repasovanie spotrebnej ekonomiky

Trend, ktorý obľubujú ekologicky zmýšľajúci ľudia. Dať starému zariadeniu šancu tým, že ho dajú repasovať. Výhodou je nižšia cena za zariadenie a ušetrené emisie CO2, ktoré by sa uvoľnili do ovzdušia pri výrobe nového zariadenia.

Kategórie