Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Čo je Apple studio display?

Apr 20, 2022

Pri Apple sme zvyknutí na to, že keď predstavia nový produkt, zvyčajne ide o brutálnu pecku. Jednou z nich je aj Apple studio display. Pozrime sa na to, čo to je.

Nový prírastok do rodiny monitorov

Na prvom tohtoročnom Apple evente nám kalifornský výrobca predstavil aj nový externý monitor. Je to prvý prírastok od roku 2019, kedy svetlo sveta uzrel monitor Pro Display XDR. Táto novinka nesie označenie Apple studio display a ponúka neskutočne nádherný dizajn, ktorý je napechovaný tými najlepšími Apple technológiami.

Dizajn

Keď sa povie Apple, okamžite nás napadnú dve veci. Prémiové materiály a minimalistický dizajn, ktorý dokáže očariť masy ľudí. Telo monitora je vyrobené z hliníka a samotný displej obopínajú tenké rámčeky. Uhlopriečka displeja je 27 palcov s rozlíšením 5K s nano-textúrou, aby sa minimalizovali odlesky. K monitoru je dodávaný stojan s možnosťou náklonu 30°. 

VEDELI STE, ŽE … monitor Pro Display XDR sa dodáva bez stojanu?

Technológie

Nebol by to monitor od Applu, keby okrem parádneho obrazu neponúkal aj zaujímavé technológie. V prvom rade je v monitore integrovaný čip A13, ktorý sa okrem rýchlej odozvy monitora a vysokej svietivosti (600 NIT) stará aj o ďalšie funkcie. Apple studio display má 6 reproduktorov s podporou priestorového zvuku spatial audio. Okrem iného je v ňom zabudovaná aj 12 MP kamera.

Cena 

Čo sa týka ceny za Apple studio display, oproti jeho staršiemu bratovi je pomerne nízka. Bude sa predávať v dvoch verziách, a to verzia s a bez povrchovej úpravy nano-textúry. Obe verzie sa predávajú so základným sklopným stojanom. Avšak ak budete chcieť stojan s nastaviteľnou výškou a sklonom, priplatíte si o 460 € viac.

Aktuálne ceny: 

  • Standard glass 1749 €,
  • Nano-texture 1999 €.

Kategórie