Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Oplatí sa siahnuť po iPhone SE 3?

May 11, 2022

8. marca bola predstavená 3. generácia iPhone SE. Aké zmeny oproti predošlému modelu prináša a oplatí sa jeho kúpa?

iPhone SE 3 = „Ľudový telefón”

Tento prívlastok je pre iPhone SE 3 naozaj príhodný. Ide o model, ktorý sa drží starého dobrého hesla: „Veľa muziky za málo peňazí”. Cena základnej 64 GB verzie je priaznivých 519,90 €. Za model so 128 GB internou pamäťou zaplatíte 569,90 € a najväčší pamäťový variant (256 GB) vás vyjde na 689,90 €. 

Ak však naplno využívate iCloud, pokojne siahnite po 64 GB verzii. Budete mať špičkové zariadenie za cenu, ktorá dokáže konkurovať modelom vyššej strednej triedy od iných výrobcov.

Dizajn

Pri modeloch SE sme zvyknutý, že na prvý pohľad kopírujú dizajn hlavného lineupu. Pri prvom SE to bol dizajn iPhone 5, pri SE 2 bol inšpiráciou iPhone 8. Inak tomu nie je ani pri iPhone SE 3, ktorý sa inšpiroval rovnakým modelom ako SE 2. Jedinou zmenou sú odolnejšie sklá, ktoré kryjú displej a zadnú časť mobilu. Sú rovnaké ako pri iPhone 13 Pro a 13 Pro Max.

VEDELI STE, ŽE …najpredávanejším modelom iPhonov bol iPhone 6?

Vnútro

Prvotný pohľad na dizajn môže vyvolávať mierne sklamanie, ale ako sa hovorí: „Nesúď knihu podľa obalu.”. Nový iPhone SE 3 v sebe ukrýva najvýkonnejší čipset Apple A15 Bionic, ktorý nájdete v aktuálnej hlavnej rade iPhone 13. Tento nízkoenergetický čip sa postará o skvelú výdrž batérie a zároveň poskytuje brutálny výkon. Vďaka A15 sa zlepšila aj kvalita fotiek. 

Oplatí sa siahnuť po iPhone SE 3?

Odpoveď je jasná a jednoznačná: „Určite áno”. Ide o telefón, ktorý ponúka brutálny výkon, kvalitu Apple a zároveň nezruinuje váš rozpočet. Rozdiel v cene medzi najnižšou pamäťou iPhone SE 3 a iPhone 13 mini je až 220 €. Je preto vhodný pre začínajúcich Applákov alebo pre ľudí, ktorí chcú produkt Apple a majú limitovaný rozpočet.

Kategórie