Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Takto sa profesionálne repasujú zariadenia

May 25, 2022

Repasovaná elektronika má množstvo výhod. K patrí napríklad nižšia cena a menšia ekologická stopa. Ako takéto repasovanie prebieha?

Repasovanie elektroniky

Repasovaná elektronika sa posledné roky stáva čoraz viac vyhľadávanou alternatívou, ako si zadovážiť prémiové modely za zlomok ich pôvodnej ceny. Takouto kúpou robíte okrem iného službu aj našej planéte. Čo všetko je potrebné spraviť pred tým, než sa repasované zariadenie dostane na policu obchodu?

  • demontáž,
  • čistenie PC skrinky alebo samotného tela notebooku,
  • vymazanie údajov,
  • oprava, výmena dielov a opätovná montáž,
  • testovanie a kontrola kvality.

Demontáž

Každé zariadenie, ktoré je určené na repasovanie, je najprv demontované, aby sa zistilo prípadné poškodenie dielov. Skontrolované sú aj všetky konektory, či nie sú poškodené, alebo opotrebované. 

Čistenie

Po rozobratí zariadenia sa začína s procesom hĺbkového čistenia. Odstraňujú sa nánosy prachu z matičnej dosky alebo z ventilátora a systému chladenia. Čistí sa aj povrch tela zariadenia. Používajú sa pri tom chemikálie, ktoré sú silné, ale nie agresívne

VEDELI STE, ŽE … kúpou repasovaného notebooku viete v niektorých prípadoch ušetriť až 75 % oproti jeho pôvodnej cene?

Vymazanie údajov

Každé zariadenie, ktoré je určené na repasovanie v sebe ukrýva údaje po svojom bývalom majiteľovi. V rámci ochrany citlivých údajov je preto každé zariadenie dôkladne vymazané, aby nedošlo k ich zneužitiu.

Oprava, výmena dielov a opätovná montáž

V prípade, že sa počas demontáže zistili nefunkčné alebo chýbajúce diely, dôjde k ich výmene alebo doplneniu. Potom nastáva proces montáže, kedy sa každý diel ešte raz poriadne skontroluje, aby bola zaistená 100 % funkčnosť repasovaného zariadenia.

Testovanie a kontrola kvality

Po opätovnom zmontovaní zariadenia je potrebné testovanie, aby sa odhalili posledné nedokonalosti, ktoré sa mohli vyskytnúť. Kontrola kvality zaručí, že zariadenie je uvedené do „nového” stavu, pretože repasované zariadenie nie je bazárové.

Kategórie