Čo si pre nás chystá apple v novom iphone 14

Do septembra, kedy nám má Apple predstaviť nový iPhone 14, ostáva už len niekoľko mesiacov. Čo si pre nás gigant z Cupertina pripravil?

ALWAYS ON DISPLEJ?

Zatiaľ sú to len nepotvrdené špekulácie, ale podľa Rossa Younga by mal Apple v najnovšej sérii iPhonov použiť displej s väčšou variabilitou obnovovacej frekvencie. Konkurencia pritom pri LTPO paneloch ponúka rozsah obnovovacej frekvencie od 1 do 120 Hz, čo by bolo pre túto funkciu vhodné.

PREDNÁ KAMERA S AUTOMATICKÝM ZAOSTROVANÍM

Podľa portálu ET News pracuje Apple na dramatickom vylepšení prednej kamery. Chcú tým dobehnúť kvalitu zadných fotosnímačov. Spomínaným vylepšením je automatické zaostrovanie, ktoré bude prítomné vo všetkých verziách iPhone 14. 

NOVÝ PROCESOR

iPhone 14 sa bude pýšiť novým procesorom A16 Bionic. Avšak tento procesor neprinesie takú revolúciu, ako sme u Apple zvyknutí. Pôvodne sa špekulovalo o tom, že A16 bude vyrábaná 4 nm technológiou. V praxi by to znamenalo, že na rovnakej ploche by sme mali viac tranzitov, čím by sa dosiahol väčší výpočtový výkon.

Žiaľ, A16 je vyrábaná 5 nm technológiou, ako jej minuloročný predchodca. Nový procesor tak bude iba v rade PRO. Obyčajná 14 si musí vystačiť s minuloročnou A15, ktorú používajú iPhone 13 a iPhone 13 PRO.

TIP: Ak vás zaujíma, aký tvar bude mať iPhone 14, kliknite na youtube. Nájdete tam videomaketu, ktorú vytvorili presne podľa dát, ktoré majú firmy na výrobu obalov.

ŽIADNY IPHONE MINI

Po dvoch rokoch sa Apple rozhodol zo svojho lineupu vyškrtnúť verziu mini. Mini verzia si získala srdcia mnohých užívateľov, ktorí hľadali výkonný a kompaktný smartfón. Žiaľ, predaje tohto modelu neboli také, ako sa čakalo. iPhone 14 príde so 4 veľkostnými variantmi. Verzia 14 Pro a 14 Pro Max je známa už z minulých rokov. Potom tu je klasická 14 a jej väčšia verzia 14 Max.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz