Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Pár čísel z „iPhone sveta“, ktoré vás budú zaujímať

Jun 29, 2022

Poďme sa pozrieť na najzaujímavejšie čísla zo sveta iPhonov. Ktorý Iphone bol najobľúbenejší alebo najdrahší? Čítajte a dozviete sa viac.

Koľko stál vývoj 1. iPhonu?

Začiatkom roka 2007 sa redefinoval svet mobilných telefónov. Môže za to 1. model iPhonu. Toho času boli smartfóny mobilné telefóny s QWERTY klávesnicou, čo bolo ako blesk z jasného neba. Vyznačovali sa minimalistickým dizajnom, veľkým displejom a užívateľsky príjemným ovládaním. Na vývoj tohto mobilu šlo odhadom 150 miliónov $.

Najdrahší iPhone všetkých čias

iPhone sa teší mimoriadnej obľube nielen u bežného používateľa, ale aj u dizajnérov. Tí ho neraz chytia do parády a keď skončia, padá nám sánka nielen z výsledku, ale aj z cenovky. Zatiaľ najdrahším kúskom bol Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond. Telo tohto mobilu bolo zo zlata a na zadnej strane bol ružový diamant. Cena bola 48,5 milióna $.

Najpredávanejší iPhone všetkých čias

Každý rok je nám predstavený nový iPhone a zakaždým ide o model, ktorý prekonáva ten predošlý. V celej histórii bol však najpredávanejším modelom iPhone 6. Za celú jeho históriu sa ho predalo cez 224 miliónov kusov

VEDELI STE, ŽE … iPhone 6 sa v Indii predával až do roku 2019, čo je o 3 roky dlhšie, ako sa predával na väčšine trhoch?

Koľko kusov iPhone 14 sa plánuje vyrobiť?

Podľa tvrdení agentúry Bloomberg ma technologický gigant z Cupertina v pláne vyrobiť 220 miliónov kusov nových iPhonov. Oproti minulému roku sa to nijako veľmi nezmenilo. Avšak v súčasnej dobe, keď je nedostatok komponentov kvôli pretrvávajúcej pandémii COVID-19, je to dobrá správa.

Kategórie