Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Prečo je zaujímavý tento tablet od Huawei?

Jul 20, 2022

Minulý mesiac nám Huawei na svojom medzinárodnom podujatí predstavil niekoľko svojich noviniek. Jednou z nich bol aj tablet MatePad Paper. Čím je výnimočný?

E-ink tablet

Huawei MatePad Paper je prvým tabletom od spoločnosti Huawei, ktorý má integrovaný e-ink displej. Tento displej využívajú väčšinou čítačky kníh, ako napríklad Kindle či Pocketbook. Avšak výnimočným ho robí to, že ako jediné zariadenie tohto druhu získal certifikát TÜV Rheinland Paper Like Display.

Čítačka kníh a poznámkový blok

V tomto tablete viete využívať rôzne aplikácie. Predovšetkým je ale určený ako čítačka kníh či poznámkový blok. Z toho dôvodu je súčasťou balenia aj Stylus M Pencil, ktorý má odozvu iba 26 ms, čo prináša takmer dokonalý pocit písania ako na papier. Tablet počas písania dokonca vydáva zvuk šuchotu pera o papier.

TIP: Keď radi čítate, ale nechce sa vám so sebou brať ďalšie zariadenie, existuje obrovské množstvo aplikácií, ktoré váš mobil premenia na čítačku kníh.

Čo v sebe ukrýva

Tento tablet fičí na OS Harmony 2, čo je operačný systém, ktorý si Huawei kvôli sankciám sám vytvoril. Po hardvérovej stránke tablet poháňa 8-jadrový procesor Kirin 820E a sekunduje mu 4 GB pamäť RAM. Tablet je vybavený integrovanou pamäťou 64 GB, ktorú nie je možné rozšíriť o SD kartu.

Ešte raz displej

Displej disponuje technológiou e-ink, takže zaručuje dlhú výdrž batérie tabletu. Podľa výrobcu by mal tablet vydržať na jedno nabitie až 28 dní. Displej je vo veľkosti 10,3”, čo je na čítačku kníh štedrá veľkosť. Jeho rozlíšenie je 1872 * 1404 pixelov.

Cena

Cena za tento tablet pre európsky trh je nastavená na 499 eur. Čo za tie peniaze dostanete? Prvý tablet s e-ink displejom, ktorý má certifikáciu TÜV Rheinland Paper Like Display, Stylus M-Pencil, ktorý vám dodá pocit písania na reálny papier a praktické ochranné púzdro.

Kategórie