Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Len 5 minút na nabitie 50 % batérie? Tento výrobca to zvládne

Jul 27, 2022

V dnešnej uponáhľanej dobe je vybitý mobil nočnou morou. Našťastie, zúfalému čakaniu, kým sa nabije, je koniec. Poďme sa pozrieť na VOOC od OPPA.

Vývoj nabíjania

Časy, keď nabitie prvého mobilného telefónu trvalo zhruba 10 hodín, je dávno preč. Ako šiel vývoj batérii vpred, predlžovala sa ich výdrž a skracoval sa čas ich nabitia. Výraz fast charge asi pozná každý a je jedným z kritérií, kvôli ktorým sa pre nový mobil rozhodneme.

Fast charge

S 20 W adaptérom viete mať dnes nabitý iPhone 13 za 90 minút nabíjania. To sa zhruba podobá nabíjacím časom starších telefónov, kde boli 5 W adaptéry. Netreba zabúdať ani na to, že kapacita batérie sa niekoľkonásobne zväčšila. Rýchle nabíjanie bolo preto riešenie, ako nestráviť pol dňa čakaním, kým sa vám batéria nabije.

TIP: Ak chcete, aby vám vaša batéria vydržala čo najdlhšie, dbajte na jej správne používanie. Neklesajte pod 20 % a nenabíjajte ju nad 80 %.

VOOC od OPPA

V tejto záplate vidia potenciál aj iní výrobcovia smartfónov. Preto sme mali možnosť sa stretnúť už s výkonnejšími adaptérmi. Začiatkom tohto roku nám OPPO predstavil svoje dve vlajkové lode Find X, ktoré podporujú super rýchle 80 W nabíjanie. Avšak 28. 2. 2022 OPPO na MWC v Barcelone predstavilo svoju víziu budúcnosti nabíjania.

150 W SUPER VOOC

Ako už podnadpis naznačuje, ide o plnohodnotné 150 W nabíjanie. Čo to znamená? Pri laboratórnom teste nabíjali prototyp, ktorého batéria mala kapacitu 4500 mAh. Výsledok? 50 % nabitie dosiahli za neuveriteľných 5 minút, čo stačí na plnohodnotné celodenné používanie smartfónu. Plné nabitie dosiahli za 15 minút.

Životnosť akumulátora

Pri rýchlom nabíjaní sa vždy vynárajú obavy ohľadom životnosti akumulátora. Z toho dôvodu nám OPPO predstavilo aj dva spôsoby, ako udržať zdravie a životnosť batérie. Jedným z nich je Battery Health Engine a druhý Smart Battery Health. Vďaka tomu si batéria zachovala 80 % kapacitu po 1600 celých nabíjacích cykloch.

Kategórie