Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako bude fotiť nový Samsung Galaxy S23 Ultra?

Aug 17, 2022

Vyše mesiaca koluje údajná správa, že Samsung v nasledujúcej rade Galaxy S23 a S23+ ponechá starú fotovýbavu. Čo to znamená pre S23 Ultra?

Stará fotovýbava

V júni sa objavila správa, že nadchádzajúce vlajkové lode S23 a S23+ budú vybavené minuloročnou fotosústavou, ktorou bol teleobjektív s 3-násobným optickým zoomom a rozlíšením 10 Mpx. Podľa GSMArény podobný scenár nastane aj pri Samsungu Galaxy S23 Ultra a jeho teleskopickom objektíve.

Teleskopický objektív s 10-násobným zoomom

Samsung Galaxy S22 Ultra bol výnimočný svojim periskopickým objektívom. Tento objektív mal 10-násobný optický zoom a bol vybavený skvelou optickou stabilizáciou obrazu. Rozlíšenie snímača je 10 Mpx. I napriek horšej svetelnosti 4,9 vie tento telefón v ideálnych svetelných podmienkach robiť neskutočne dobré fotografie.

VEDELI STE, ŽE … S22 Ultra vďaka umelej inteligencii dokáže robiť fotografie až so 100-násobným priblížením?

Čo by mohli vylepšiť

Na prvý pohľad to vyzerá tak, že v najnovšej rade Galaxy S23 Ultra chce Samsung staviť na istotu. V recenziách si totiž fotosústava aktuálneho modelu vedie veľmi dobre. Avšak netreba zúfať. Je tu ešte veľa priestoru, kde sa vie Samsung pri modeli Galaxy S23 Ultra posunúť. Či už je to zlepšenie kvality fotiek, alebo použitie lepšej optiky či snímač.

Aké sú očakávania?

Asi najočakávanejšou zmenou na zlepšenie fotosústavy pri Samsungu Galaxy S23 Ultra by mala byť výmena hlavného fotosnímača, ktorý má rozlíšenie 108 Mpx. Nahradiť by ho mal snímač ISOCELL HP1 o rozlíšení 200 Mpx, ktorý disponuje funkciou ChameleonCell, ktorá umožňuje 2 režimy spájania dvoch pixelov do jedného.

Kategórie