Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Pripojíme sa na internet vďaka Elonovi Muskovi všade?

Aug 31, 2022

Elona Muska asi netreba predstavovať. Je to vizionár a vynálezca, ktorý stojí za veľkým projektom Starlink. Poďme sa pozrieť na to, čo za novinky nám ponúka.

Čo je to Starlink?

Elon Musk je známy svojimi divokými víziami, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako šialené nápady. Na druhý pohľad ale predstavujú revolúciu. Projekt Starlink je snaha Elona Muska poskytnúť rýchle a spoľahlivé internetové spojenie kdekoľvek na svete, a to za zlomok ceny, ktoré ponúkajú iní satelitní provideri. 

Stacionárne stanice

Starlink od Elona Muska má obsahovať 12 000 družíc, ktoré by sa postarali o globálne internetové pokrytie. Na to, aby ste mohli využiť túto satelitnú sieť, potrebujete stacionárne satelitné zariadenie, ktoré vďaka svojej kompaktnej veľkosti je vhodné do ktorejkoľvek domácnosti. 

VEDELI STE, ŽE … Starlink výrazne pomáha s internetovým pripojením na Ukrajine?

Mobilné riešenie

Len prednedávnom začal Starlink od Elona Muska ponúkať výkonnejšie terminály. Ich uplatnenie sa využilo najmä vo firmách a v leteckej či lodnej doprave. Prvá lastovička, ktorá začala využívať Starlink na svojej palube, je kalifornská letecká spoločnosť JSX. Táto spoločnosť vidí v Starlinku veľký potenciál a verí, že toto internetové pokrytie sa jedného dňa stane štandardom. 

Hotspot, kdekoľvek ste 

Elon Musk a jeho spoločnosť SpaceX, ktorá stojí za Starlinkom, nedávno odkúpila kalifornský startup Swarm. Je to náznak, že na internet sa od Starlinku budete vedieť napojiť aj z mobilného zariadenia. Detaily však zatiaľ nie sú známe, avšak ak sa toto podarí, budete sa vedieť pripojiť na internet kdekoľvek na svete. 

Kategórie