Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Apple Watch 8: Prečo by ste ich mali mať?

Oct 5, 2022

Tohto roku vyšla v poradí už 8. séria Apple Watch. Čo od nich môžete očakávať a prečo by ste ich mali mať? V našom článku sa to dozviete.

Čo máte na výber?

Aktuálna verzia Apple Watch 8 prichádza v niekoľkých prevedeniach. Prvým je, samozrejme, veľkosť ciferníka. K dispozícii máme dve veľkosti, a to 41 mm a 45 mm. Ďalšou zmenou je varianta GPS a GPS+Cellular (funkcia Cellular je na Slovensku momentálne nedostupná). Poslednou zmenou je výber materiálu, z ktorých sú hodinky vyrobené, a to štandardné hliníkové telo alebo odolnejšie telo z nerezovej ocele.

Dizajn Apple Watch 8

Dizajn nových Apple Watch 8 sa od predošlej 7. série okrem farebných prevedení nijako nelíši. Rozmiestnenie ovládacích tlačidiel zostalo rovnaké. Veľkosť displeja a rámčeka sa tiež nezmenila. Ostala zachovaná aj zadná keramická strana hodiniek, čo ocenia ľudia, ktorí majú rôzne alergie na plasty či kovy. 

Výkon Apple Watch 8

Nové Apple Watch 8 v sebe ukrývajú 2-jadrový 64 bitový procesor S8, ktorý zabezpečuje plynulý chod hodiniek. Výdrž baterie zostala na 18 hodinách, avšak novinkou je nový úsporný režim. Vďaka nemu viete vypnúť rôzne funkcie hodiniek, ktoré nepotrebujete, čím predĺžite výdrž batérie až na 36 hodín.

VEDELI STE, ŽE … nový režim šetrenia príde postupne na všetky hodinky, ktoré budú používať nový watchOS 9?

Najväčšie zmeny v Apple Watch 8 

Aj keď sa zdá, že nové Apple Watch 8 si plnia skôr funkciu modelu ako nástupcu, predsa len obsahujú zaujímavé novinky. Medzi ne patrí napríklad lepšie sledovanie športových aktivít či sledovanie telesnej či okolitej teploty. Prepracovaná je aj funkcia detekcie autonehody a následného privolania pomoci. 

Pre koho sú vhodné?

Ak hľadáte smart hodinky a nechcete lacnejší model SE, ktorý má mnoho osekaných funkcií alebo investovať do Apple Watch Ultra, toto je zlatá stredná cesta.

Kategórie