Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Apple plánuje predať 90 miliónov kusov nového iPhone 14

Oct 19, 2022

Aktuálne to vyzerá tak, že očakávania spoločnosti Apple sa nenaplnili. O ich nový iPhone 14 nie je taký záujem, ako predpokladali.

O nový iPhone 14 nie je záujem

Podľa agentúry Bloomberg požiadal technologický gigant z Cupertina svojich dodávateľov, aby znížili produkciu iPhone 14. Konkrétne ide o 6 miliónov kusov, čo nie je zanedbateľný počet. V Číne klesol záujem o tento model za prvé tri dni od spustenia predaja až o 11 %.

Prečo je tomu tak?

Dôvodov je hneď niekoľko. Jedným z nich je to, že na čínskom trhu prevládajú túžby po väčšej verzii iPhone 14 Plus. Tá však bude dostupná až koncom októbra. Ďalšími faktormi sú vojna na Ukrajine, energetická kríza či vysoká inflácia, ktorá odradzuje ľudí od nákupu prémiových mobilných telefónov. 

VEDELI STE,ŽE… najpopulárnejším a najpredávanejším iPhonom bol iPhone 6?

Ako je to na Slovensku?

Na Slovensku okrem vyššie spomínaných dôvodov zavážil aj faktor ceny. iPhone 14 u nás začína s cenovkou 999 eur (128 GB pamäť). Za kvalitný mobil od Apple je to primeraná cena, avšak starší model iPhone 13 s rovnakou pamäťou si viete kúpiť o 100 eur lacnejšie. Rozdiely v ich výbave sú pritom minimálne, ba takmer žiadne

Apple to ako problém nevníma

Aj napriek neúspešnému štartu iPhone 14 si Apple vrásky nerobí. Má na to dôvod, pretože v segmente PRO modelov báda nárast záujmu. O tom svedčia aj neuveriteľné čakacie doby, ktoré sú za posledných 6 rokov najvyššie. Aktuálne sa pohybujú od 4 do 6 týždňoch. Ak teda pôjde všetko podľa plánu, Applu sa podarí splniť plán predať 90 miliónov kusov nového iPhone 14.


Kategórie