Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako fungujú režimy „Môj čas“ na Apple zariadeniach

Nov 9, 2022

Nový iOS 16 nám priniesol vylepšenú funkciu „Môj čas". Všetko, čo o nej potrebujete vedieť, nájdete v tomto článku.

Funkcia „Môj čas”

Hlavnou myšlienkou tejto funkcie je, aby ste sa vedeli sústrediť. Preto sa v angličtine táto funkcia volá „Focus”. Funguje naprieč všetkými Apple zariadeniami, akými sú iPhone, iPad, Mac či Apple Watch. Môj čas vám so sústredením pomáha tak, že automaticky filtruje notifikácie a aplikácie na základe zvoleného režimu. 

Ako to funguje?

Funkcia Môj čas pracuje s umelou inteligenciou zariadenia, a tým navrhuje režim, ktorý si môžete zvoliť. Napríklad pri režime práca to môže byť váš pracovný čas. Ďalej vám táto funkcia odporučí, ktoré notifikácie od aplikácii či ľudí chcete dostávať. Na základe toho budú upozornené aj vaše kontakty, že máte aktivovaný jeden z režimov. Základných režimov je hneď niekoľko:

  1. práca,
  2. spánok,
  3. nerušiť,
  4. čas na seba.

TIP: Ak chcete rýchlo zapnúť niektorý z režimov, otvorte ovládacie centrum a ťuknite na Môj čas. Zobrazí vám všetky dostupné režimy. 

Vlastný režim a ako si ho nastavíte

Ak máte činnosť, ktorá nezodpovedá predvoleným režimom, máte šťastie. Viete si vytvoriť vlastný režim, ktorý bude zodpovedať vašim potrebám. 

  1. Kliknite na ikonu nastavenia.
  2. Nájdite položku „Môj čas”.
  3. Ťuknite na + a potom na „Vlastné”.
  4. Zadajte názov režimu, ťuknite na späť.
  5. Vyberte farbu a ikonu režimu, potom ťuknite na „Ďalej”.
  6. Nakoniec ťuknite na prispôsobiť a nastavte si režim podľa vlastných potrieb.

Novinky v iOS 16

Nová verzia iOS 16 prináša so sebou aj niektoré vylepšenia. Jedným z nich je aj vylepšená funkcia Môj čas. Podľa toho, aký režim si zvolíte, sa zmení aj odomknutá obrazovka, uzamknutá obrazovka, mail, kalendár či Safari. Znamená to, že všetko sa prispôsobí tak, aby ste sa vedeli maximálne sústrediť na svoju činnosť.

Kategórie