Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Nechcete dať za smartfón veľa peňazí? Tu je riešenie

Nov 16, 2022

Nechce sa vám platiť za nový mobil astronomické štvorciferné sumy? Máme pre Vás riešenie. Je ním dvojica mobilov od značky Vivo.

Segment lacných smartfónov

Nie každý je ochotný vysoliť mastnú sumu za TOP prémiové modely od Samsungu či Applu. Preto vznikol segment lacných smartfónov, ktorý sa stal obľúbený aj na Slovensku. Ide o smartfóny s rovnakými alebo podobnými parametrami ako vlajkové lode od známych výrobcov, ale za zlomok ich ceny.

Značka Vivo

Najznámejším takýmto výrobcom bolo aj Xiaomi, ale to sa poslednú dobu neboji atakovať štvorcifernú hranicu. Preto sú ďalšou alternatívou zariadenia od Vivo. Ide o čínskeho výrobcu, ktorý tento rok konečne zavítal aj na Slovensko. Spolu s ním dorazili aj tieto dva smartfóny Vivo V23 a Vivo Y76, ktoré ponúkajú veľa muziky za málo peňazí.

Vivo V23

Vivo V23 prichádza v dvoch farebných prevedeniach, a to čierna a zlatá. Zlatá verzia prináša niečo, čo sa len tak nevidí. Zadné sklo reaguje na UV svetlo a farbí mobil do modra. Ide o zaujímavý prvok, ktorý poteší nejednu kreatívnu dušu. Môžete presvecovať rôzne predmety, ktorých tieň ostane vypálený do zadnej strany. Netreba sa však báť, ide o dočasný efekt, ktorý po čase zmizne.

Okrem toho srdce smartfónu tvorí procesor od MediaTeku. Dimensity 920 síce nie je Snapdragon, ale ponúka dostatočný výkon, ktorému sekunduje 12 GB RAM a 256 GB vnútornej pamäte. Zaujímavá je aj trojica fotoaparátov, ktorými je mobil vybavený:

  1. hlavný snímač – rozlíšenie 64 Mpx,
  2. širokouhlý snímač – rozlíšenie 8 Mpx,
  3. makro snímač – rozlíšenie 2 Mpx.

Oficiálna cena za tento smartfón bola stanovená na 529 €, ale viete ho zohnať aj omnoho lacnejšie. 

TIP: Ak chcete oživiť svoje selfie, tak Vivo V23 má prednú kameru s Autofocusom. 

Vivo Y76

Najzaujímavejšia vec na tomto smartfone je jeho cena, ktorá sa pohybuje na 260 €. Je teda podstatne lacnejší ako obdobné smartfóny, akými sú Samsung A23, Motorola EDGE 20 či Xiaomi Mi 11 Lite. Dá sa teda očakávať, že kvôli cene je v smartfóne kopa kompromisov. Žiaden však nemá vplyv na výkon, ktorý je dostatočný a zaisťuje ho procesor MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G, 8 GB RAM a 128 GB vnútornej pamäte.

Kategórie