Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Dočkáme sa nového smartfónu od Elona Muska?

Dec 14, 2022

Svet nedávno obletela správa, že technologický mág Elon Musk plánuje vydanie svojho vlastného smartfónu. Aký bude a kedy sa ho dočkáme?

Prečo sa tak rozhodol?

Odkedy Elon Musk kúpil sociálnu sieť Twitter, jeho rozhodnutia sprevádza jedna kontroverzia za druhou. Za najväčšiu z nich je pritom považované prinavrátenie účtov nežiaducich osôb. Mnohí inzerenti sa preto začali obhliadať po alternatívnych sociálnych sieťach. Rovnako sa voči tomu ohradili aj Apple a Google, a to tak, že pravdepodobne zakážu aplikáciu Twitter vo svojich obchodoch.

Oznámenie záhadného telefónu

Aj napriek tomu, že ani jedna zo spoločností ešte nevydala oficiálne stanovisko, tak Musk sa rozhodol svetu predstaviť svoj π phone. Podľa vyjadrenia samotného Muska pôjde o smartfón, ktorý má poraziť zariadenia s iOS a androidom. V minulosti sme tu už mali niekoľko takýchto neúspešných pokusov. Napríklad taký Huawei so svojím Harmony OS.

Špecifikácie π phone

Elon Musk ohľadom špecifikácií toho veľa neprezradil. Očakáva sa však, že v telefóne budú implementované technológie, ktoré vyvíja Muskové technologické impérium. Veľa sa šušká aj o využívaní Starlinku v tomto šikovnom smartfóne. Čo sa týka ostatného hardvéru, tak môžeme očakávať použitie toho najlepšieho, čo trh ponúka.

VEDELI STE, ŽE … sa špekuluje o tom, že Elon Musk do svojho smartfónu zakomponuje technológiu Neuralink?

Dátum vydania a cena

Dátum vydania a cena Muskovho smartfónu je zatiaľ zastretá rúškom tajomstva. Hovorí sa, že jeho predaj na americkej pôde začne už 21. 12. 2022, prípadne január 2023. Cenu v tomto prípade mnohí odhadujú v rozpätí od 800 do 1200 $. Všetko sú to ale zatiaľ špekulácie a je vôbec otázne, či sa nového smartfónu od Elona Muska vôbec dočkáme.

Kategórie