Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Aplikáciu Digitálna rovnováha si budete môcť dať do widgetu

Dec 28, 2022

Widgety patria medzi veľmi obľúbené a šikovné doplnky domovskej obrazovky tabletu či smartfónu. Po novom k nim pribudne aj Digitálna rovnováha.

Čo je to Digitálna rovnováha?

Digitálna rovnováha je aplikácia, ktorej hlavnou úlohou je pomôcť nám manažovať čas, ktorý strávime pred obrazovkou. Robí to veľmi šikovne, a to tak, že nám ukazuje, koľko času zo dňa strávime používaním nášho smartfónu. Taktiež zobrazí informácie o tom, ktoré aplikácie sú najväčším žrútom nášho času.

Zmena návykov

Telefón berieme častokrát len tak do ruky bez toho, aby sme si to uvedomili. Je to automatický proces, za ktorým sú zlé digitálne návyky. Myšlienkou tvorcov Digitálnej rovnováhy bolo, aby každý jeden používateľ vedel, koľko času zo svojho dňa strávil so svojím zariadením. Práve tento komplexný údaj by mohol pomôcť tieto návyky zmeniť.

VEDELI STE, ŽE … podľa správy platformy App Annie sme v roku 2021 strávili používaním svojho smartfónu až ⅓ dňa?

Ako zmeniť návyky?

V Digitálnej rovnováhe si viete nastaviť, koľko času denne môžete používať rôzne aplikácie. Nastavíte si denný limit používania hociktorej aplikácie, ktorá je podľa vás najväčším žrútom času, a máte vystarané. Aplikácia taktiež vyhodnocuje vaše štatistiky na týždennej báze a vy vidíte váš progres alebo regres.

Prečo vznikol widget a ako bude vyzerať?

Výhoda widgetu spočíva v tom, že vám ukazuje tie najdôležitejšie údaje z aplikácie bez toho, aby ste ju museli otvárať. Týmto spôsobom vám odpadá nutnosť používať svoj telefón a povedzme si úprimne, po kontrole času by sme sa s mobilom hrali ďalej. Widget bude zobrazovať celkový čas používania smartfónu a top tri aplikácie, ktoré zožrali najviac času.

Kategórie