Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Čo nás vo svete technológií čaká v roku 2023?

Jan 12, 2023

S novým rokom prichádzajú aj nové očakávania. Inak tomu nie je ani vo svete technológií. Čo nás čaká?

Dynamic Island na celej novej rade iPhone 15

Tohtoročné iPhone 14 Pro a Pro Max priniesli novinku, ktorá sa okamžite stala hitom. Avšak kvôli umiestneniu výrezu ste pri iPhone 14 a 14 Max na túto funkciu mohli zabudnúť. Podľa uznávaného odborníka vo svete technológií Marka Gurmana sa to pri iPhone 15 má zmeniť. Podľa jeho tvrdení by touto funkciou mal disponovať celý nový modelový rad.

Grafická karta od Nvidie

Na technologickom evente CES v americkom Las Vegas sa predviedla aj Nvidia so svojou novou grafickou kartou RTX 4070 Ti. Táto karta má mať podľa Nvidie až 3,5-násobne vyšší výkon oproti RTX 3080. Nvidia taktiež tvrdí, že je výkonnejšia ako RTX 3090 Ti, avšak spotrebuje takmer o 57 % menej energie. Odporúčanú cenu za túto kartu výrobca nastavil na príjemných 799 $.

TIP: Ak vás zaujíma, koľko vás bude stáť vaše hranie hier, navštívte outervision, kde si viete zistiť spotrebu energie a aj koľko vás to bude stáť.

Samsung a jeho hybrid

Samsung svetu technologií predstavil svoj hybridný displej, ktorý sa nielen ohýba, ale aj vysúva. Hlavná idea, ktorú Samsung s týmto displejom má, je jeho využitie v novej generácii notebookov. Kórejský technologický gigant však nespresnil, kedy sa tento displej dostane do výroby, a tak si na neho ešte pravdepodobne dlho počkáme.

Yoga s dvoma displejmi

Na CES 2023 sa blyslo aj Lenovo, ktoré predstavilo svoj nový notebook, ktorým rozšírilo svoju radu YOGA. Tá je vo svete technológií známa kvalitatívnym prevedením a dizajnom. Lenovo ani tentoraz nesklamalo. Nový YOGA BOOK 9i disponuje dvoma displejmi, ktoré majú byť revolúciou v tom, ako pracujeme. Notebook bude dodávaný s bluetooth klávesnicou a stylusom.

Kategórie