Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Skladací iPhone na obzore: Čo môžeme očakávať?

Sep 20, 2023

Ešte pred pár rokmi sa skladací telefón javil ako sci-fi. Dnes takmer každý výrobca má v ponuke aspoň jeden taký model. Možno sa k ním čoskoro pridá aj Apple.

Skladacie telefóny

Ich história sa začala písať už v roku 2008, keď spoločnosť Polymer Vision predstavila svoj Readius – skladací smartfón, ktorý viac pripomínal čítačku kníh. V roku 2011 Kyocera predstavila svoje Echo, ktoré malo dva nezávislé displeje. Avšak až v roku 2013 nám Samsung predstavil svoj koncept Youm, z ktorého sa v roku 2019 stal Galaxy Fold.

TOP 5 najlepších skladacích telefónov

Od roku 2019 sa niekoľko veľkých výrobcov smartfónov pochválilo svojimi skladacími modelmi. Tento zaujímavý segment ukazuje, že každý rok sa objavujú nové modely týchto telefónov. Tu je zoznam TOP 5 najlepších skladacích telefónov v roku 2023:

  1. Samsung Galaxy Z Fold 5
  2. Motorola Razr 40 Ultra
  3. Samsung Galaxy Z Flip 5
  4. Google Pixel Fold
  5. Oppo Find N2 Flip

VEDELI STE, ŽE… Samsung Galaxy Z Fold 5 je navrhnutý pre viac ako 200 000 otvorení a zatvorení? Pri predpokladanej životnosti 5 rokov to znamená 110 otvorení a zatvorení denne. 

Prvý skladací iPhone by mohol prísť už v 2023

Už v roku 2021 sa objavili prvé správy, že Apple by nám mohol predstaviť svoj prvý skladací telefón už v roku 2023. Za týmto tvrdením stojí známy analytik Apple, Ming-Chi Kuo. Vo svojej správe však nezabudol zdôrazniť, že veľa závisí od vyriešenia všetkých technických a praktických problémov. 

Kedy sa dočkáme prvého skladacieho iPhonu?

Nakoľko problémy s odolnosťou displeja zatiaľ úplne nevyriešila ani konkurencia, je jasné, že sa skladacieho iPhonu tak skoro nedočkáme. Triezve odhady hovoria, že na tento trh Apple nevstúpi ešte 2 roky. Našťastie, podané patenty spojené s týmto projektom nám dávajú nádej, že sa prvého skladacieho telefónu od Apple dočkáme.

Kategórie