Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ďalší iPhone SE bude podobný iPhone 14

Oct 18, 2023

iPhone SE je jedným z obľúbených cenovo dostupných smartfónov od spoločnosti Apple. Už sme mali príležitosť vidieť tri generácie a štvrtá je na obzore. Čo od nej môžeme očakávať?

Zmena dizajnu

Portál Macrumors zverejnil najnovšie špekulácie, podľa ktorých kupertínsky technologický gigant pripravuje už štvrtú generáciu mimoriadne populárneho iPhone SE. Konečne by sme sa mali dočkať odchodu od dobre známeho dizajnu iPhone 8. Nový model by sa mal viac podobať iPhone 14, čo by znamenalo prítomnosť výrezu a možnosť odomykania pomocou FaceID. 

Požičané novinky z iPhone 15

Pripravovaný iPhone SE by mal v sebe niesť novinky, ktoré priniesol aktuálny modelový rad iPhone 15. Jednou z nich je prechod z nabíjacieho konektoru Lightning na USB-C. Druhou zásadnou zmenou bude transformácia hardvérového tlačidla na nastavenie hlasitosti na akčné tlačidlo.

VEDELI STE, ŽE … vďaka akčnému tlačidlu už nie ste limitovaní len prepínaním medzi tichým a normálnym režimom? V nastaveniach môžete tomuto tlačidlu priradiť rôzne funkcie, ako napríklad spustenie fotoaparátu, svetla baterky, aktiváciu funkcie „Môj čas“ alebo zapnutie diktafónu.

Fotoaparát bude iba jeden

Hoci nás čaká príjemná zmena dizajnu, pri fotoaparáte zostane štandard SE. V praxi to znamená, že na zadnej strane nájdeme iba jeden snímač. Podľa dostupných informácií by mal mať rozlíšenie 48 Mpx. Konkrétne umiestnenie zadného fotoaparátu ešte nie je známe, pretože Apple experimentuje s piatimi rôznymi dizajnmi.

Vlastný 5G modem

Apple vyvíja svoj vlastný 5G modem, a práve štvrtá generácia iPhone SE by mohla byť prvým modelom, ktorý ho v plnej miere otestuje. Apple na tomto modeme pracuje už niekoľko mesiacov a jeho dokončenie sa očakáva do roku 2025. Na tento model si preto ešte budeme musieť počkať.

Kategórie