Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Halloweensky Scary Fast

Nov 8, 2023

Nestihli ste halloweensku konferenciu Scary Fast? Prinášame vám najpodstatnejšie novinky, ktoré na nej cupertinsky technologický gigant predstavil. 

Nová generácia M procesorov

Prvou novinkou, ktorú Apple predstavil na svojom strašidelnom evente, bola nová generácia procesorov M3, M3 Pro a M3 Max. Všetky tri verzie sú vyrábané s 3 nm technológiou, čo môže byť zárukou výkonnostnej revolúcie. Oproti M1 má CPU M3 byť až o 30 % výkonnejšie a až 2,5-krát rýchlejšie.

Najvýkonnejšie prenosné počítače vôbec

Ďalšou novinkou je najnovší modelový rad MacBook Pro, ktorý je poháňaný novou rodinou čipov M3. Zdá sa, že ide o najvýkonnejšie prenosné počítače na trhu. Len v porovnaní s MacBookom Pro s čipom M1 je to až 60 % nárast výkonu. Taktiež poteší vylepšená výdrž batérie, ktorá dosahuje až 22 hodín prehrávania videa.

VEDELI STE, ŽE … celý halloweensky event Scary Fast natočil Apple len s použitím iPhone 15 Pro Max?

Noví členovia rodiny iMac

Okrem MacBookov sme sa dočkali aj predstavenia nových stolových počítačov iMac, na ktoré sme čakali takmer dva roky. Hneď musíme povedať, že čakanie sa oplatilo. Okrem malých kozmetických úprav sa hlavné zmeny udiali pod „kapotou“, kde hlavnou novinkou je osadenie čipom M3. Jediným negatívom je, že verzie s M3 Pro a M3 Max sa nedočkáme.

Lightning konektor ešte nepovedal svoje posledné slovo

Nový iPhone 15 vymenil dlhoročne používaný lightning konektor za USB-C konektor, čo Apple uvádza ako jednu z výhod tejto novej generácie telefónov. Prekvapujúce je, že príslušenstvo pre nový Mac bude naďalej používať starý lightning konektor.

Kategórie