Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Rok 2024 bude v znamení nového iPadu mini 7

Dec 13, 2023

Od predstavenia predchádzajúcej generácie najmenšieho člena rodiny iPadov uplynuli už viac ako dva roky. To z neho robí ideálneho kandidáta na aktualizáciu v roku 2024.

Novinky v predchádzajúcej generácii

Najmenší modelový rad Apple tabletov je s nami od roku 2012. Za ten čas sme sa dočkali až šiestich generácií, ktoré kombinujú kompaktné rozmery s nekompromisným výkonom. V šiestej generácii sme našli niekoľko zaujímavých noviniek, ako je väčší 8,3-palcový displej, čip A15 Bionic, 5G pripojenie, Touch ID a port USB-C.  

Odstránenie „želé efektu“

Aj napriek zaujímavým novinkám, ktoré priniesla šiesta generácia iPadu mini, tento modelový rad si vyslúžil aj celkom výraznú kritiku. Tá sa týkala najmä tzv. „želé efektu“, ktorý pri skrolovaní v zvislej polohe spôsobil mierne deformovanie obrazu na displeji. Apple preto plánuje v nasledujúcej generácii zmeniť smer osadenia displeja, aby tento problém vyriešil.

TIP: Nechce sa vám čakať na nový iPad Mini 7? V takom prípade navštívte náš e-shop a siahnite po repasovanom iPade Mini 4, ktorý aktuálne ponúkame za bezkonkurenčnú cenu.

Aké novinky prinesie?

Očakáva sa, že ide skôr o evolučné zmeny, a to najmä v oblasti konektivity, keďže nový iPad mini dostane podporu štandardu WiFi 6E a Bluetooth 5.3. Výkon zabezpečí čip A16 Bionic, rýchlejšie USB-C nabíjanie, a tiež sa môžeme tešiť na vylepšenie fotoaparátu. Nezmenený ostane vizuál, pretože šiesta generácia priniesla naozaj markantnú zmenu dizajnu.

Kedy sa začne vyrábať?

Rešpektovaný analytik spoločnosti Apple, Ming-Chi Kuo, sa vyjadril, že nový iPad príde na trh koncom roka 2023 alebo na začiatku roku 2024. Neskôr svoje tvrdenie stiahol, ale podľa zdrojov z dodávateľského reťazca začne hromadná produkcia iPadu mini 7 v druhej polovici roku 2024. Tak by sa mal na poličkách obchodov objaviť v septembri alebo októbri budúceho roka.

Kategórie