Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Všetko, čo potrebujete vedieť o výkupe zariadení

Feb 21, 2024

Chcete predať starý mobil? Stavte na istotu a obráťte sa na odborníka, ktorý sa na výkup zariadení špecializuje. Prezradíme vám, čo o tom potrebujete vedieť.

Výkup zariadení – záruka bezpečnosti

Čo robiť so starým telefónom? Asi najjednoduchším riešením by bolo darovať ho, odložiť na horšie časy, vyhodiť alebo predať a zarobiť si nejaké to euro navyše. Najobľúbenejšou voľbou je váš starý mobil predať na internetovom bazári. Je to ľahký spôsob, ako dostať viac peňazí, avšak riziko, že natrafíte na podvodníka, je naozaj vysoké.

Najlepšou cestou, ako si vďaka starému smartfónu finančne prilepšiť, je obrátiť sa na firmu, ktorá sa na takýto výkup špecializuje. Hoci za váš mobil väčšinou dostanete menej, ako keby ste ho predali priamo, ale riziko, že vás podvedú, je minimálne.

Koľko za neho dostanem? 

Asi každého, kto sa rozhodne predať svoj telefón, zaujíma cena, ktorú za neho dostane. Toto sú niektoré faktory, ktoré na jej výšku najviac vplývajú: 

  1. Model a jeho verzia – väčšina modelov sa vyrába v rôznych verziách s rôznou veľkosťou vnútorného úložiska a RAM.
  2. Vek zariadenia – všeobecne platí, že čím novší mobil predávate, tým za neho dostanete viac peňazí.
  3. Je mobil v záruke? – niektoré spoločnosti ponúkajú peniaze navyše, ak mobil predávate ešte počas záručnej doby.
  4. Vzhľad zariadenia a jeho funkčnosť – čím dokonalejší je vzhľad predávaného telefónu, tým viac peňazí za neho dostanete. Každý škrabanec, odrenina alebo prasklina znižuje výslednú sumu.

TIP: Ak chcete z predávaného telefónu vyťažiť maximum, poriadne ho vyčistite. Častokrát sa stáva, že vďaka tomu za predávaný telefón dostanete o niekoľko eur navyše.

Na čo si pri výbere dať pozor?

Na začiatku si urobte prehľad o všetkých spoločnostiach, ktoré sa špecializujú na výkup zariadení. Pomôžu vám recenzie od ich zákazníkov. Overte si, ktorá z nich vykupuje vaše zariadenie, za koľko a či za váš mobil dostanete peniaze na ruku alebo kredit na ďalší nákup.

Ľahké a spoľahlivé riešenie pre zaneprázdnených

Ste zaneprázdnený človek, ktorý preferuje rýchle a spoľahlivé riešenia? V tom prípade stavte na istotu a spoľahnite sa na najväčšie centrum pre Apple na Slovensku. Nájdete nás v OC Retro na Nevädzovej 6 v bratislavskom Ružinove. Naše cenové ponuky vždy fér a zaručujeme vám najlepšiu cenu. Peniaze dostanete vždy na ruku.

Kategórie