Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Pokazený smartfón: Opraviť alebo kúpiť nový?

Mar 15, 2024

Rozbitý displej, poškodenie od vody alebo slabá batéria – oplatí sa investovať do opravy, alebo je lepšie kúpiť si nový mobil? V tomto článku sa na túto otázku pozrieme bližšie.

Cena za nepozornosť

Rozbitý displej predstavuje jeden z najčastejších problémov, s ktorými sa pravdepodobne už takmer každý stretol. Stačí okamih nepozornosti, a na displeji sa objaví nevzhľadná pavučina prasklín. Málokto môže povedať, že nemá skúsenosť s poškodeným displejom. Výmena takéhoto poškodeného displeja patrí medzi nákladnejšie servisné úkony, pričom v prípade modelu iPhone 13 Pro vás oprava môže stáť viac ako 400 €.

Vybitý za okamih

Ráno ste mali váš smartfón plne nabitý, ale už po niekoľkých hodinách sa na displeji objavuje upozornenie o potrebe ďalšieho nabitia. Príčinou býva často nízka kapacita batérie, ktorá sa s každým nabíjacím cyklom znižuje. Cena výmeny batérie za novú sa pohybuje v rozmedzí od 80 do 120 €.

VEDELI STE, ŽE … štandardná batéria je navrhnutá na približne 500 cyklov úplného nabitia a vybitia?

Voda a elektronika – nebezpečná kombinácia

Hoci niektoré telefóny sú vybavené ochranou proti vniknutiu vody, úplnému utopeniu sa nie vždy dá vyhnúť. Elektronika a voda totiž nie sú najlepší priatelia a výsledkom tak často býva zoxidovaná základná doska. Cena opravy takéhoto poškodenia sa zvyčajne pohybuje okolo 60 €. V prípade rozsiahlej oxidácie však môže nastať situácia, keď je zariadenie neopraviteľné.

Vaše ideálne riešenie

Oprava poškodeného smartfónu môže byť často výhodnejšia než kúpa nového. Ak si však z mnohých servisov neviete vybrať ten správny, máme pre vás tip – spoľahnite sa na najväčšie centrum pre Apple na Slovensku. Navštívte našu predajňu v OC Retro na Nevädzovej ulici 6 v bratislavskom Ružinove. Váš telefón opravíme rýchlo a za bezkonkurenčnú cenu

Nemáte záujem o opravu? Nevadí, príďte k nám aj tak. S radosťou odkúpime vaše poškodené zariadenie. Ak hľadáte spôsob, ako najlepšie investovať vaše čerstvo zarobené peniaze, u nás nájdete široký výber. Máme k dispozícií viac ako 500 zariadení pripravených k okamžitému odberu.

Kategórie