Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako predať svoj smartfón za najvyššiu možnú sumu

Mar 22, 2024

Rozhodli ste sa privyrobiť predajom použitého smartfónu za čo najvyššiu cenu? V tomto článku nájdete praktické tipy, ako zvýšiť jeho trhovú hodnotu.

Škrabance

Škrabance na tele alebo displeji smartfónu dokážu znížiť výslednú cenu, ktorú by ste za telefón dostali, aj o viac ako 100 €. Hovoríte si, že si dáte pozor? Načo však zbytočne riskovať, keď sa vám ponúka lacné a jednoduché riešenie, ako zachovať bezchybný stav vášho telefónu? Stačí, ak investujete do kvalitného puzdra a ochranného skla.

Odložte si krabičku

Patríte medzi ľudí, ktorí si radi nechávajú staré krabice od elektroniky pre prípad „keby niečo?“ Máme pre vás dobrú správu. Originálne balenie a kompletné príslušenstvo rozhodujú o tom, či za svoje zariadenie dostanete viac eur navyše.

TIP: Pred predajom telefónu vždy odhláste všetky používateľské účty. Nielenže tým ochránite svoju identitu, ale väčšina kupujúcich by toto zariadenie od vás odmietla kúpiť, alebo by vám za neho ponúkla naozaj smiešnu sumu.

Vyčistite smartfón

Čistota je pol života, hovorí známe príslovie, a to platí nielen pre ľudí. Špinavý a zanedbaný telefón nepôsobí príliš atraktívne, čo môže ovplyvniť výslednú sumu, ktorú by vám kupujúci bol ochotný zaplatiť. Nezabudnite vyčistiť aj ťažko dostupné miesta, ako sú nabíjacie porty či slúchadlové vstupy, pretože práve kvôli takémuto znečisteniu môžete prísť o až 50 €

Opravte displej

Aj napriek vašej snahe sa vám displej nepodarilo ochrániť pred poškodením a rozmýšľate, či by ste telefón nemali rovno vyhodiť? Nerobte unáhlené závery a nechajte si displej opraviť. Ak si nechcete komplikovať život, navštívte nás v našej predajni v OC Retro na Nevädzovej 6 v bratislavskom Ružinove, kde odkúpime aj zariadenia s poškodeným displejom.

Uvažujete o kúpe nového telefónu? Nie sme nadarmo najväčším centrom pre Apple na Slovensku. U nás nájdete viac ako 500 zariadení k okamžitému odberu. 

Kategórie