Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako predať mobil na internete

Apr 12, 2024

Predaj smartfónu cez online priestor nemusí byť taký jednoduchý, ako sa na prvý pohľad zdá. Preto sme pre vás pripravili 3 + 1 bonusový tip, ako na to.

Inzerát, ktorý vás chytí a nepustí 

Vynikajúco napísaná ponuka je ako rybársky háčik s návnadou. Inak povedané – musíte ňou zaujať pozornosť kupujúceho a potom ju už nepustiť. Začnime s nadpisom, kde by ste sa mali vyhýbať vágnym označeniam ako „mobil na predaj“. Buďte konkrétni kvôli vyhľadávaniu a zároveň aj kreatívni, aby sa váš inzerát vynímal v mori rovnakých zariadení.

Rovnakú starostlivosť si zaslúži aj text inzerátu. Píšte k veci, avšak majte na pamäti, že nie každý človek je technický zdatný. Preto k parametrom pridajte výhody, ktoré vďaka nim kupujúci získa. 

„Vďaka profesionálnej fotosústave iPhonu 15 Pro budú vaše fotografie dokonale ostré, plné neuveriteľných detailov a živých farieb.“ 

Lepšie snímky, rýchlejší predaj

Začína sa to leporelami, komiksami a končí to pri Instagrame či memečkách. Jednoducho máme radi fotografie, ktoré upútajú našu pozornosť. Z tohto dôvodu si dajte záležať a pred fotením vyčistite telefón a vyleštite displej. Zachyťte všetky detaily, ktoré by mohli potencionálneho kupujúceho zaujímať.

RADA ODBORNÍKA: Pri predaji cez inzertné portály zvýšte svoju opatrnosť kvôli veľkého počtu podvodníkov, ktorí radi reagujú na ponuky a snažia sa vylákať vaše peniaze.

Cena, ktorá sa neodmieta

Každý z nás by svoj mobil predal za čo najvyššiu cenu, ale ak ju nastavíte príliš vysoko, hrozí, že na vašu ponuku nikto nezareaguje. Pri príliš nízkej cene môžete byť považovaný za podvodníka alebo zbytočne prerobíte. 

Urobte si prieskum trhu. Pozrite si ostatné ponuky predávajúce váš model telefónu v rovnakom vizuálnom stave a s rovnakou konfiguráciou internej alebo operačnej pamäte. Takto zistíte cenový rozsah, od ktorého sa môžete odpichnúť.

Ísť na istotu

Máte radšej riešenia, ktoré vám nekomplikujú život? Spoľahnite sa na najväčšie centrum pre Apple na Slovensku a navštívte nás v našej predajni v OC Retro na Nevädzovej 6 v bratislavskom Ružinove. Sme féroví, transparentní a za vaše zariadenie ponúkneme najvyššiu možnú sumu, ktorú vám vyplatíme v hotovosti alebo prevodom na účet.

Kategórie