Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako si vybrať spoľahlivého výkupcu mobilov?

Apr 19, 2024

Máte v zásuvke staré telefóny, ktorých by ste sa radi zbavili? V našom článku vám poradíme, ako si vybrať spoločnosť, ktorá ich od vás odkúpi.

Výber na istotu

Výber spoľahlivého obchodníka, ktorému predáte svoj starý telefón, je dôležitý z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich je spomínaná spoľahlivosť, vďaka ktorej sa vyhnete prípadným komplikáciám. Najlepším spôsobom, ako si danú firmu overiť, sú zákaznícke recenzie. Nájdete ich na Googli alebo na Facebooku. 

Kto dá viac?

Ďalším dôležitým faktorom je cena za váš telefón. Čím viac za neho dostanete, tým spokojnejší budete. Väčšina firiem špecializujúcich sa na výkup má na svojom webe kalkulačku, ktorá vám dá približný cenový odhad. 

RADA ODBORNÍKA: Oplatí sa vám vôbec investovať svoj čas a námahu do porovnávania? Krátka odpoveď je: „Áno“. Navštívili sme niekoľko stránok, kde sme zisťovali výkupnú cenu za Apple iPhone 13 Pro Max 256 GB. Parametre a vizuálny stav boli rovnaké, ale cenové rozdiely boli obrovské. Medzi najvyššou a najnižšou cenou bol rozdiel vyše 150 €. 

Hotovosť alebo kredit?

Predtým, ako začnete premýšľať, na čo miniete čerstvo zarobené €, zistite si, či za telefón dostanete hotovosť alebo kredit. Ak predávate telefón ako protihodnotu k nákupu nového, je kredit akceptovateľnou formou odplaty. V opačnom prípade ste viazaní iba k jednej spoločnosti, a navyše poskytnutý kredit je časovo obmedzený.

Najlepšie a najjednoduchšie riešenie

Patríte medzi ľudí, ktorí nemajú veľa času a radi by ste uvítali rýchle, jednoduché a spoľahlivé riešenie? Obráťte sa na najväčšie centrum pre Apple na Slovensku. Navštívte nás v našej predajni ITYA v nákupnom centre OC Retro na Nevädzovej 6 v bratislavskom Ružinove.

Váš telefón férovo oceníme na najvyššiu možnú cenu, ktorú vám vyplatíme v hotovosti alebo prevodom na bankový účet. Plánujete si kúpiť aj nový telefón? U nás nájdete cez 500 zariadení k okamžitému odberu, vďaka čomu vybavíte predaj aj kúpu na jednom mieste.

Kategórie