Aj prasknutý displej sa dá opraviť za babku

Oprava prasknutého dotykového skla na displeji telefónu nepatrí medzi najlacnejšie záležitosti. V dnešnom článku vám však ukážeme, že sa to dá aj lacnejšie. 

 

OPRAVIŤ ALEBO KÚPIŤ? 

Stretli ste sa už s dilemou, či investovať do opravy rozbitého dotykového skla alebo si radšej kúpiť nový telefón? Nie je tajomstvom, že takáto výmena je pomerne drahá, dokonca aj v prípadoch, keď je LCD displej plne funkčný. Dôvod je veľmi jednoduchý – dotyková plocha a LCD displej sú spolu zlepené, preto sa vymieňajú oba komponenty naraz. 

REPASOVANÍM DISPLEJA UŠETRÍTE

V takomto prípade je oprava displeja zbytočným plytvaním zdrojmi a peniazmi. Naopak, pri repasovaní obrazovky nielenže ušetríte až 50 % nákladov v porovnaní s výmenou celého displeja, ale aj zachováte originálny diel. Vďaka tomu sa zachová kvalita zobrazovania, na ktorú ste zvyknutí.

RENOVÁCIA ZA NÍZKU CENU

Repasovanie displeja je v podstate renovácia, pri ktorej sa prasknuté dotykové sklo jemne a šetrne oddelí od LCD displeja. Po oddelení a vyčistení LCD obrazovky sa nalepí nový, nepoškodený dotykový modul, čo je tajomstvo rapídne nižšej ceny servisného úkonu.

TIP: Ak vám nefunguje dotyk, máte rozbité sklíčko, displej bliká na zeleno alebo je čierny, tento spôsob opravy je pre vás vhodný. V opačnom prípade, keď je rozbitá aj LCD obrazovka (čierny displej so zelenou čiarou alebo pavučinou), musíte vymeniť celý displej. 

 

SPOĽAHNITE SA NA ITYA

Repasovanie displeja môže vyzerať ako jednoduchá záležitosť, no opak je pravdou. Potrebujete profesionálne technické vybavenie, ktoré umožní oddeliť sklíčko od LCD displeja. Nezaobídete sa ani bez tímu skúsených technikov, pretože ide o delikátny úkon, kde jeden nepremyslený pohyb môže poškodiť celý displej. Na koho sa máte obrátiť?

Spoľahnite sa na najväčšie centrum pre Apple na Slovensku, kde nájdete nielen potrebné technické vybavenie, ale aj tím špičkových odborníkov, ktorí váš displej opravia na počkanie (3 – 4 h). Navyše vám na repasovaný displej poskytneme záruku 12 mesiacov. Stačí nás navštíviť v našej predajni v OC Retro na Nevädzovej 6 v bratislavskom Ružinove.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz