Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

MagSafe na iPhone 12

Nov 4, 2020

Bezdrôtové nabíjanie s Apple MagSafe je praktické a jednoduché. Nemusíte sa spoliehať na zástrčku. Ide o bezdrôtový sklad energie potrebnej na dobitie iPhonu. Apple MagSafe je po novom kompatibilný aj s iPhone 12.

Na čo môžem použiť Apple MagSafe?

MagSafe môžete pripojiť k rôznemu Apple MagSafe príslušenstvu a zariadeniam s Qi certifikátom. Ak vlastníte najnovší iPhone 12, ste v suchu. Na jeho dobitie môžete použiť MagSafe v prípade, že máte ktorúkoľvek z jeho verzií. Je kompatibilný s iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max.

Staršie verzie

Môže byť použitý na nabíjanie aj starších modelov iPhone, pokiaľ spĺňajú podmienku bezdrôtového nabíjania. Je to napríklad iPhone 8, ale aj slúchadlá AirPods. Rýchlosť je však výrazne pomalšia ako pri nabíjaní iPhone 12.

Ako nastaviť Apple MagSafe

Najprv položte váš MagSafe “lícom nahor” na hladký povrch, bez prítomnosti kovových predmetov. Následne pripojte MagSafe k 20-wattovému adaptéru. Odporúča sa tiež použitie Apple USB-S power adaptéru. Minimálny výkon adaptéra je 12 wattov, s nižším množstvom energie nedokáže MagSafe pracovať a váš iPhone sa nabíja veľmi pomaly. Ideálne je použitie adaptéra s 20 wattmi. Pripojiť ho môžete aj k Macu.

Ako nabíjať?

Predtým, než pripojíte váš iPhone k MagSafe, sa uistite, že medzi nimi neležia žiadne kreditné, hotelové alebo iné karty či ďalšie predmety. Ak áno, odstráňte ich. Tak isto odstráňte aj kovový obal, ak ho na vašom iPhone používate. 

TIP: iPhone napájajte na Apple MagSafe na chladnejšom mieste. Ak sa totiž počas nabíjania prehreje, nabíjanie sa spomalí alebo úplne zastaví. 

Potom položte váš smartfón na MagSafe obrazovkou nahor. O tom, či sa iPhone nabíja, vás upovedomí ikona nabíjania na obrazovke. Stav batérie si môžete skontrolovať tak, že iPhone jednoducho prebudíte zo stavu spánku a skontrolujete hornú lištu.

Kategórie