Vážení zákazníci, dňa 24.6.2023 bude prevádzka v OC RETRO z technických príčin zatvorená. Tešíme sa na Vás pondelok 26.6.2023.

Ako platiť s Apple Watch

Nov 18, 2020

Vedeli ste o tom, že hodinky Apple Watch môžete použiť ako alternatívu vašej kreditnej karty? Je to jednoduché, praktické a efektívne. Zamilujete si to. Nepotrebujete so sebou vláčiť hrubú a ťažkú peňaženku plnú kariet, stačia vám hodinky. O tom, ako platiť s Apple Watch, sa dozviete v tomto článku. 

Výhody

Do vašich hodiniek Apple Watch si môžete zaregistrovať ľubovoľný počet kariet. Väčšina obchodov umožňuje bezkontaktné platby cez terminál. To je vaša chvíľa. Môžete naplno využiť potenciál Apple Watch. Zabudnite na preplnené peňaženky, Apple Watch sú vám vždy k službám. Sú malé, kompaktné, nezaberajú takmer žiadne miesto a sú štýlové

Ako platiť s Apple Watch v obchode

Stojíte pred platobným terminálom v supermarkete, pred vami namosúrená tvár predavačky, za vami sa hromadí rad netrpezlivých ľudí… Čo robiť? Zabudli ste si peňaženku alebo ju máte zastrčenú v tom najhlbšom vačku, z ktorého sa nikdy nedá vyloviť? Nestrácajte hlavu a zaplaťte hodinkami

Dvakrát stlačte bočné tlačidlo na Apple Watch. Vyberte si z ponuky kariet, ktoré ste si zaregistrovali do systému. Rovnako ako kartu, podržte Apple Watch pár centimetrov od bezkontaktnej čítačky. Wualá, misia úspešná.

Ako sa dozviem, že platba prebehla úspešne

O zaplatení vás upovedomí jemné klepnutie a pípnutie. Do centra hlásení vám príde potvrdenie o transakcii. Niektoré karty, ktoré ste si pridali do appky Wallet, vám pošlú upozornenie o nákupe aj v prípade, že ste neplatili hodinkami, ale fyzickou kartou. V aplikácii Wallet máte možnosť deaktivovať hlásenia a históriu pre jednotlivé karty. 

  1. Otvorte aplikáciu Apple Watch.
  2. Rozkliknite položku Moje hodinky.
  3. Prejdite do sekcie Wallet a Apple pay.
  4. Vyberte kartu.
  5. Klepnite na položku Transakcie.
  6. Deaktivujte.

Nákup v aplikácii

Ako platiť s Apple Watch v online svete? Úplne jednoducho. Pri nákupe v hodinkách Apple Watch v aplikácii, vyberte možnosť Apple Pay. Najprv si skontrolujte fakturačné a platobné údaje, potom dvakrát stlačte bočné tlačidlo a zaplaťte.

Titulná foto: GagliardiPhotography / Shutterstock.com

Kategórie