Apple plánuje vstúpiť do sveta robotiky

Apple sa chystá prekvapiť svet robotiky. Ich vstupenkou bude pripravované robotické zariadenie, ktoré má slúžiť ako centrum inteligentnej domácnosti. 

Apple a budúcnosť robotiky

Spoločnosť Apple už prenikla do mnohých oblastí nášho každodenného života, od mobilných telefónov až po nositeľné technológie. Teraz sa kalifornský gigant rozhodol vstúpiť aj do sveta robotiky. Ako je známe, jeho ambície presahujú rámec konvenčných produktov, takže môžeme očakávať novú generáciu zariadení, ktoré umožnia používateľom ešte lepšiu interakciu so svojím okolím.

Apple Car ako inšpirácia

Medzi najznámejšie technologické projekty Applu patrí aj zrušený projekt inteligentného auta Apple Car. V rámci tohto projektu sa zvažoval aj koncept, že by toto auto v podstate fungovalo ako robot na kolesách. Hoci tento projekt priniesol Applu finančnú stratu, vyvinuté technológie by mohli nájsť uplatnenie aj v iných oblastiach.

Vedeli ste, že…

…Apple plánuje významne vylepšiť Siri tak, aby lepšie rozumela kontextu a dokázala sledovať priebeh konverzácie? Vďaka tomu bude jej interakcia prirodzenejšia.

Prvé koncepty sú už na stole

Jedným z najdiskutovanejších konceptov je robotický asistent v podobe iPadu na robotickom ramene. Tento robot by mohol vykonávať domáce práce a zjednodušiť každodenné úlohy. Prepojenie medzi hardvérom a softvérom bude podporované pokročilou umelou inteligenciou, ktorá by mohla nahradiť súčasnú Siri. Apple na tomto projekte spolupracuje s odborníkmi na robotiku, vrátane tímu vedeného Kevinom Lynchom.

Evolúcia inteligentnej domácnosti

Robot od Apple by sa mohol stať kľúčovým prvkom v ekosystéme inteligentnej domácnosti. Prvé informácie naznačujú, že zariadenie by mohlo byť predstavené v rokoch 2026 až 2027. Ak by sa Applu podarilo úspešne uviesť tento typ robota na trh, bol by to ďalší krok v evolúcii domácich technológií, ktorý by používateľom poskytol nový spôsob efektívneho spravovania ich domovov.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz